Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2016.

11:11

Terzić u Moskvi: Le Talek blizu, ništa od Moleda

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nalazi se u Moskvi, gde bi trebalo da kompletira transfer Demijena le Taleka.

Izvor:

Autor:

Terzić u Moskvi: Le Talek blizu, ništa od Moleda
StarSport

Francuski vezista iz Mordovije se poslednjih nedelja nalazi u intenzivnim pregovorima sa crveno-belima, a Terzić je u razgovoru za 'Sport Network' otkrio da je posao blizu realizacije.

"U ovom momentu je već blizu. Putujem u Moskvu na konačne razgovore. Obavio sam razgovor sa trenerom Miodragom Božovićem i oko Le Taleka i oko potencijalnog štopera, tako da ćemo videti u narednim danima kakva je situacija", rekao je Terzić.

Terzić je otkrio i da su pregovori sa Bordoom, u vezi sa transferom Vukašina Jovanovića (2,5 miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje), reaktivirani, kao i da je najtrofejniji srpski klub odustao od dovođenja štopera Internasionala Moleda.

"Ja sam stopirao njegov odlazak u Bordo iz razloga što pre toga nismo doveli kvalitetnog štopera koji može da zameni Vukašina Jovanovića. Znači sigurno ga nećemo pustiti pre nego što dovedemo kvalitetno rešenje, a i kad dovedemo kvalitetnog štopera, koji je inače bio potreban i u slučaju ostanka Vukašina Jovanovića, videćemo, zavisi od ponude. Ponovo su aktivirani razgovori sa Bordoom. Ja sam obavio razgovore sa Vukašinom Jovanovićem. Rekao sam mu da su realno šanse da ode i da ostane 50:50 odsto. Jedini zahtev je da on sačuva mirnu glavu, da bude pravi profesionalac u oba slučaja. Videćemo u narednim danima kako se bude odvijala situacija", kaže Terzić i dodaje:

"Odustali smo od Moleda pre svega zbog velike pauze koju je on napravio. On je nesporno bio top igrač i tip igrača koji treba Crvenoj zvezdi, znači neverovatno brz, fizički moćan, agresivan… Dolazi iz Internasionala koji je, kao što znamo svi, pre tri godine igrao finale Svetskog prvenstva protiv Barselone, proglašavan za najboljeg štopera Brazila, platio ga je Metalist iz Harkova 5,5 miliona evra, međutim od novembra 2013. godine, od kad se zaratilo u Ukrajini, on je ušao u jedan spor pred FIFA-om zbog neplaćanja sa Metalistom. Nije odigrao nijednu utakmicu više od dve godine. Mislim da bi to bila velika avantura, osloniti se na igrača koji se dugo nije takmičio".

Generalni direktor tima sa stadiona Rajko Mitić osvrnuo se i na gotovo izvestan odlazak Luke Jovića u portugalsku Benfiku.

"I to ćemo da vidimo, s obzirom da je zbog loše finansijske situacije Crvena zvezda prodala pre godinu-godinu i po dana 70 procenata ekonomskih prava na Luku Jovića i automatski je FK Apolon iz Limasola postao većinski vlasnik njegovih ekonomskih prava i ovlašćeno lice koje može da pregovara. Mi se informišemo samo iz medija, tako da na to pitanje ne mogu da dam odgovor, jer je Apolon pregovarač sa Benfikom ili sa bilo kim. Vidim da se pojavila neka moja izjava koju su domaći mediji preneli iz portugalskih, ali nikad nisam dao nikakve izjave portugalskim medijima gde se pominje nekih pet miliona. Prosto nismo ovlašćeni da pregovaramo i nismo uključeni u te pregovore. Videćemo u narednih par dana. Imamo jednu omču oko vrata, a to je da smo preuzeli obavezu koja nam je nametnuta iz opravdanih razloga prilikom prodaje tih ekonomskih prava da Luka Jović mora da igra svaku drugu utakmicu po 45 minuta. Mi nismo ispoštovali tu obavezu i na proleće bi Luka Jović morao da odigra 12 utakmica bar po 45 minuta da bi ispoštovali tu klauzulu iz ugovora, tako da postoji velika šansa da prodamo i tih 30 odsto da ne bi ulazili u neko plaćanje penala. Možda prodamo i ovih 30 odsto ako se Luka složi da ide tamo gde mu budu rekli, da li je to Benfika, Porto ili neki drugi klub, ne znam, ali je to već stvar nekih razgovora koji treba da budu vođeni u narednim danima. Upravni odbor je doneo odluku da cifra za tih 30 odsto bude između 500.000 i 600.000 evra i na taj način bi zaokružili iznos od oko dva miliona evra koliko je Crvena zvezda ukupno prihodovala za Luku Jovića. S jedne strane imamo Luku Jovića koji jesenas nije imao zapaženu minutažu kakvu smo svi očekivali. Imao je problema i sa kilažom i trenažnim procesom. S druge strane imamo i nezadovoljstvo kod Luke zbog tako male minutaže. Videćemo u narednim danima šta će se dešavati sa Lukom Jovićem", zaključio je Terzić i dodao da će ugovor sa trenerom Miodragom Grofom Božovićem uskoro biti produžen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu