Nova vest
Fudbal

Subota, 17.10.2015.

17:50

Ronaldo za istoriju i pobedu Reala za vrh

Real Madrid prekinuo je seriju od dva meča bez pobede u nacionalnom šampionatu, savladavši Levante kod kuće u osmom kolu Primere – 2:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

'Kraljevski' klub je tako, posle dva uzastopna remija, stigao do pete pobede i barem do nedelje preuzeo čelo tabele, dok su gosti ostali na 18. mestu sa šest bodova.

Junak pobede na Santijago Bernabeuu bio je najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo – koji je najpre asistirao Marselu za vođstvo u 27. minutu, da bi se samo 180 sekundi kasnije i sâm upisao u strelce.

Konačan rezultat postavio je Hese Rodriges, posle pâsa Lukasa Vaskesa u 81. minutu.

Fantastični Portugalac je postigao svoj šesti gol u dosadašnjih osam susreta Primere, ali prvi od šoua drugog vikenda nove sezone, kada je čak pet puta bio strelac i jednom asistent. U poslednjih devet mečeva 12 puta je bio strelac.

Takođe, momak sa ostrva Madeira, koji je nedavno postigao 500. gol u karijeri i osvojio rekordnu četvrtu Zlatnu kopačku, spomenutim pogotkom osamostalio se na večnoj listi strelaca slavnog madridskog kluba – pošto je stigao do 324. pogotka u belom dresu, na svom 310. nastupu.

On je tako prestigao legenadarnog Raula Gonsalesa Blanka, koji se upisao u strelce jedan put manje, ali mu je bio potreban 431 meč više.

Ekipa Rafaela Benitesa zabeležila je ubedljivu pobedu, ali nisu bili gosti bili bezopasni toliko koliko krajnji rezultat sugeriše. Domaći igrači su 20 puta šutirali ka golu Rubena, od čega sedam put u okvir, ali ni gosti nisu bili ništa lošiji sa tri šuta manje ukupnom, i dva u okvir.

Međutim, što zbog raspoloženog Kejlora Navasa, što zbog manjka koncentracije u samoj završini, Real je na kraju upisao siguran i rutinski trijumf, iako je Levatne imao nekoliko prilika da učini susret barem zanimlivijim.

Real je poveo u 27. minutu preko Marsela. Dva velika prijatelja odigrala su dupli pâs na levom boku, da bi posle povratne lopte Ronalda Brazilac snažnim udarcem zatresao mrežu rivala.

Samo tri minuta kasnije, Toni Kros našao se u ulozi asistenta, a Ronaldo sa dvadesetak metara pogodio dalji ugao gola Rubena za laganih 2:0.

Nastavio je domaćin sa napadima i u nastavku, ali sve vredno pomena odigralo se u poslednjih dvadesetak minuta, kada je i postavljen konačan rezultat susreta, a on je došao kao plod saradnje dvojice rezervista.

Lukas Vaskes proigrao je Hesea Rodrigesa na ivici kaznenog prostora, a ovaj sjajnim driblingom prevario čuvara i zakucao loptu u bliži ugao.

U drugom meču dana, Sevilja nije uspela da se nadoveže i slavi drugi put uzastopno, posle sjajnog meča i pobede protiv Barselone, remiziravši na gostovanju Eibaru.

Domaćin je poveo već u osmom minutu preko Borhe Bastona, ali su gosti iz Andaluzije ipak uspeli da ostanu neporaženi, jer je Kevin Gameiro dvadeset minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

Eibar je ovim remijer sitgao do 13. boda i popeo se na šesto mesto, dok je Sevilja sada na desetoj poziciji sa četiri manje.

Primera – osmo kolo:

subota:
Real Madrid – Levante 3:0 (2:0)
Marselo 27, Ronaldo 30, Hese 81
Eibar – Sevilja 1:1 (1:0)
Baston 8 - Gameiro 71
20.30 Barselona – Rajo Valjekano
22.00 Valensija – Malaga
22.05 Betis – Espanjol

nedelja:
12.00 Viljareal – Selta
16.00 Real Sosijedad – Atletiko Madrid
18.15 Hetafe – Las Palmas
20.30 Deportivo La Korunja – Atletik Bilbao

ponedeljak:
20.30 Hihon – Granada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu