Nova vest
Fudbal

Petak, 26.06.2015.

08:33

’Het-trik’ Gerera odveo Peru u polufinale

Fudbaleri Perua plasirali su se u polufinale Kopa Amerika u Čileu, trijumfom nad Bolivijom sa 3:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Junak pobede Perua bio je Paolo Gerero, koji je upisao ’het-trik’, a jedini gol za Boliviju postigao je Marselo Moreno u 84. minutu.

Peru će se u polufinalu sastati sa domaćinom šampionata, a taj duel je na programu u ponedeljak.

Preostala dva četvrtfinala igraju se u subotu i nedelju, a sastaju se Argentina i Kolumbija, odnosno Brazil i Paragvaj.

Selekcija Perua je odigrala odličan meč protiv Bolivije, a Gerero ju je doveo u vođstvo u 20. minutu. Samo tri minuta kasnije, isti igrač je udvostručio prednost, da bi u 74. minutu doneo nedostižnih 3:0 Peruu. Moreno je u 84. minutu iz penala samo mogao da ublaži poraz svog tima.

Od samog početka utakmice, Gerero, napadač Flamenga, bio je rešen da zasija. Sjajno je napadao, bio je precizan, a takođe je i zaslužan za brzu i nemilosrdnu igru svog tima u četvrtfinalu, zbog čega stručnjaci smatraju da Peru ima šanse protiv Čilea, uprkos tome što će njihov rival imati podršku navijača.

Gerero je Peru doveo u vođstvo posle odličnog centaršuta Huana Vargasa, pošto je poslao loptu tik uz desnu stativu. Na novi gol se čekalo samo tri minuta, a tada je Kristijan Kueva odlično uposlio svog napadača, koji je mirno uspeo da zatrese mrežu iz neposredne blizine. Do trećeg gola došlo je posle greške Bolivije, kada je jedan od odbrambenih igrača izgubio loptu, a Gerero bio na pravom mestu i precizan.

Bolivija je na kraju uspela da zatrese mrežu Perua, ali sa bele tačke, posle faula Luisa Advinkule, koji je napravio faul u šesnaestercu. Moreno je tada gađao samu sredinu gola, a golman Perua je bio nemoćan, pošto se bacio u stranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve