Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.06.2015.

19:17

Bezosećajan otkaz tandemu Njukasla

Menadžer Njukasla Džon Karver otpustio je dvojicu svojih fudbalera na bezosećajan način.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

On je pozvao Rajana Tejlora i saopštio mu da neće dobiti novi ugovor, a onda mu rekao da preda mobilni Honasu Gutijeresu i saopštio mu istu vest.

Ovakav odnos Karvera prema igračima je još gori kada se uzme u obzir činjenica da je recimo Gutjeres, nekoliko nedelja nakon što se vratio fudbalu posle borbe s rakom, bio junak u pobedi koja je Njukaslu donela opstanak u Premijer ligi.

Tejler i Gutjeres se nalaze zajeno u Belfastu na trenerskom kursu.

"Karver me pozvao i rekao mi da mi klub neće ponuditi novi ugovor. Onda me zamolio da dodam telefom Honasu, što je bilo neverovatno. Zvučao je uznemiren što mora to da saopšti dvojici profesionalaca, koji su dugo u klubu, da je došao kraj. Ne mogu da ga krivim jer mu je tako naređeno", rekao je Tejlor, uz očigledno razumevanje Karverovog poteza.

Argentinac je pre nekoliko dana istakao svoje razočaranje odnosom vlasnika kluba Majka Ešlija.

Tejlor ima 30 godina, a poslednjih šest sezona je igrao na Sent Džejms Parku, dok je 31-godišnji Gutijeres od 2008. u Njukaslu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu