Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.05.2015.

19:32

Renci zgrožen novim skandalom

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da je zgrožen zbog najnovijeg skandala sa nameštanjem utakmica u italijanskom fudbalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Tiberio Barchielli/Italian Premier's Office via AP

Renci je pozvao na raščišćavanje stanja u fudbalu, kako bi se na stadione privukle porodice. On je i prošle godine obećao da će se izvršiti radikalne promene u profesionalnom fudbalu, poštošto je jedan navijač izgubio život tokom finala Kupa Italije, ali se te reforme do sada nisu ostvarile.

Policija je u utorak uhapsila 50 osoba osumnjičneih za nameštanje mečeva u nižim ligama, uključujući menadžere, igrače, kao i jednog osvedočenog kalabrijskog mafijaša.

Zgrožen sam dešavanjima u fudbalu. Poslednjih nekoliko godina događali su se skandali koje vas ostave bez reči“, rekao je Renci u intervjuu italijanskom radiju, pred finale Kupa Italije između Juventusa i Lacija.

Renci je naglasio da bi Italija trebalo da sledi primere Velike Britanije, Nemačke i Španije koje su u velikoj meri iskorenile navijačko nasilje i uložile u izgradnju visokokvalitetnih stadiona, kako bi i porodice mogle da uživaju u fudbalu.

Premijer je naglasio i da bi italijanski fudbal trebalo da se oslobodi sumnjivih likova koji rukovode fudbalom na svim nivoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu