Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.04.2015.

15:32

Čuka pokrenula Razvojni centar

Čukarički je pre više od pola godine pokrenuo je Razvojni centar u kome treniraju mališani od sedam do 11 godina sa ciljem pronalaženja najtalentovanije deca.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images
fkcukaricki.rs

Sa mališanima radi pet trenera, tri asistenta i pedagog, a najbolji će dobiti mogućnost da treniraju u omaldinskoj školi Čukaričkog, otkrio je danas koordinator Razvojnog centra Nikola Leposavić.

"Trenutno oko 100 dece trenira u Razvojnom centru i moram da naglasim da su svi – mališani, treneri i ostali koji su uključeni u rad veoma angažovani. Pored treninga jako nam je važna edukacija, kako dece tako i roditelja, ali i sportskih radnika", rekao je Leposavić.

On je naveo da je kod nekoliko dečaka već prepoznat potencijal i da im je omogućeno da treniraju u Omladinskoj školi.

"Ideja o pokretanju Razvojnog centra nastala je po ugledu na velike evropske klubove koji imaju slične projekte bazičnog fudbala. Obzirom na angažovanje u reprezentativnim selekcijama, kroz razgovore sa selektorima Veljkom Paunovićem i Markom Mitrovićem, kao i sa selektorima i trenerima inostranih timova dobio sam niz konstruktivnih saveta koji su mi pomogli u formiranju Razvojnog centra Čukarickog", rekao je Leposavić.

Mladi trener je najavio i održavanje Edukativnih radionica, koje promovišu pozitivne vrednosti uz podršku istaknutih sportista, sportskih radnika i profesora univerziteta.

"Ideja je da se pored fudbalskih stvari bavimo i životnim. Težimo da deci iz baze Čukaričkog usadimo vrednosti i kodekse koje promoviše klub sa ciljem da budu bolji ljudi i grači", porucuje Leposavic.

Razvojni centar Čukarički će od 22. do 30. juna u Kikindi organizovati kamp sa temom "Primenljiva fudbalska tehnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve