Nova vest
Fudbal

Petak, 17.04.2015.

10:33

Pep 'oterao' lekara posle 38 godina

Dugogodišnji lekar minhenskog Bajerna Hans Vilhelm Miler Volfart podneo je ostavku, pošto je medicinski tim okrivljen za poraz protiv Porta u Ligi šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Volfart je u saopštenju naglasio da je "odnos poverenja trajno poremećen", aludirajući na Pepa Gvardiolu.

Miler Volfart koji je glavni lekar Bajerna od 1977. godine, u karijeri je lečio mnoge vrhunske sportiste, među kojima i aktuelnog rekordera i olimpijskog šampiona u sprintu Jamajčanina Juseina Bolta, a pritom je bio i lekar nemačke reprezentacije.

Bavarci poslednjih nedelja imaju problema sa povredama ključnih igrača Bastijana Švajnštajgera, Franka Riberija, Arjena Robena i Davida Alebe, koji nisu igrali u porazu protiv portugalskog tima.

Odnos Volfarta sa trenerom Pepom Gvardiolom, koji je klupu Bajerna preuzeo 2014, napeti su otkako je Tijago Alkantara poslat na terapiju u Barselonu, bez konsultacije Bajernovog lekara.

Bajern, koji u Bundesligi vodi na tabeli sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Volfsburg, u narednom meču sastaje se sa Borusijom iz Dortmunda u polufinalu Kupa Nemačke, a sledeće nedelje u Minhenu treba da nadoknadi rezultatski deficit protiv Porta (3:1) u revanš meču četvrtine finala elitnog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu