Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

12:44

Grčka: Suspenzija na (ne)određeno

Vlada Grčke povukla je svoju odluku o suspenziji fudbala u toj zemlji na neodređeno vreme, pa će ona trajati samo nedelju dana, ako se ispune određeni uslovi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo

Suspenzija, treća koja je izrečena ove sezone, odnosiće se samo na utakmice Superlige, koje se neće igrati samo predstojećeg vikenda.

Odluka o suspenziji doneta je u cilju smanjenja nasilja na fudbalskim utakmicama, posle poslednjih u nizu incidenata, koji su izbili na derbiju između Olimpijakosa i Panatinaikosa. Situaciju nije olakšala ni tuča zvaničnika klubova na sastanku u utorak.

Samo dan kasnije, Vlada je odlučila da svi fudbalski mečevi budu suspendovani na neodređeno. Međutim, posle drugog sastanka sa premijerom Aleksisom Ciprasom, zamenikom ministra za sport Stavrosa Kontonisa, potvrđeno je da će suspenzija biti ograničena samo na ovonedeljne utakmice u eliti.

Kontonis je rekao da će se Vlada i fudbalski zvaničnici ponovo sastati sledeće srede i da će se Supwerliga nastaviti samo pod uslovom da budu date garancije da će se sprečiti svaki vid nasilja na utakmicama.

U trenutnim uslovima, nemoguće je da utakmice Superlige budu odigrane ovog vikenda. Odluka Vlade o borbi protiv nasilja je definitivna i neopoziva. Ako situacija ostane ista, nova suspenzija će biti izrečena”, rekao je Kontonis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu