Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.02.2015.

10:00

Pijaca: Kvadrado, Širle, Đuričić

Završen je zimski prelazni rok u najjačim evropskim ligama, poslednjeg dana u centru pažnje bio je Čelsi, prodao je Andrea Širlea, a kupio Huana Kvadrada.

Izvor:

Autor:

Default images
foto: Beta/AP

Žoze Murinjo je obrnuo 30 miliona evra u ova dva transfera, Nemca je poslao u Volfsburg, a Kolumbijca doveo iz Fiorentine.

I jedan Srbin je obeležio dan, Filip Đuričić prešao je na pozajmicu u Sautempton. Prethodne dane januara obeležili su transferi Vilfreda Bonija (Svonsi – Mančester Siti), Enca Peresa (Benfika – Valensija) i Sejdua Dumbije (CSKA – Roma).

U Portugaliji se prelazni rok završava četvrtog februara u 18 časova, u Švajcarskoj 16, dok u skandivaskim zemljama i Rusiji traje do kraja meseca.

U dosadašnjem toku zimskog prelaznog roka nije bilo previše spektakularnih transfera, izostale su najavljivane "bombe" Mančester Junajteda, a neaktivni su bili i Siti, Arsenal, Liverpul, Real, Barselona, PSŽ...

Neki transferi se ipak izdvajaju, najveći je onaj Vilfreda Bonija iz Svonsija u redove šampiona Engleske Mančester Sitija za 30 miliona evra, zatim prelazak Sejdu Dumbije iz CSKA Moskve u Romu, kao u 25 miliona evra težak prelazak Enca Peresa iz Benfike u Valensiju.

U poslednjim trenucima prelaznog roka u Nemačkoj, ozvaničeni su transferi Andrea Širlea iz Čelsija u Volfsburg, dolazak Filipa Đuričića na pozajmicu u Sautempton, dok je tokom večeri Huan Kvadrado prešao u Čelsi iz Fiorentine.

Najveći januarski transferi:
1. Huan Kvadrado – Fiorentina u Čelsi 33,4 miliona evra
2. Vilfred Boni – Svonsi u Mančester Siti 32,3
3. Andre Širle – Čelsi u Volfsburg 32
4. Enco Peres – Benfika u Valensiju 25
5. Bernardo Silva – Benfika u Monako 15,75
6. Rikardo Gular – Kruzeiro u Gvangžu 15
7. Gabrijel Paulista – Viljareal u Arsenal 15
8. Sejdu Dumbija – CSKA u Romu 14,4
9. Lukas Silva – Kruzeiro u Real 13
10. Rajan Bertrand – Čelsi u Sautempton 12,78
11. Manolo Gabijadini – Sampdorija u Napoli 12,5
12. Kevin Kampl – Salcburg u Borusiju Dortmund 12
13. Alan Karvaljo – Salcburg u Gvangžu 11
14. Andrej Kramarić – Rijeka u Lester 9
15. Karlos Darvin Kvintero – Santos Laguna u Ameriku 9

Poslednji dan prelaznog roka:

00:50 Zvanično – Australijanac Tim Kejhil napustio je MLS ligu i prešao iz Njujork Red Bulsa u kineski Šangaj Šenhua

00:39 Zvanično – Posle 20 godina Daren Flečer je napustio Mančester Junajted i kao slobodan igrač potpisao za VBA.

Na kilo – Glazgov Rendžersi su pozajmili čak petoricu fudbalera Njukasla.

00:27 Zvanično – Hal je doveo ozbiljno pojačanje iz Rusije, kupio je napadača Damea N'Dojea iz moskovske Lokomotive za 3 miliona funti.

00:00 KRAJ – Završen je zimski prelazni rok u Velikoj Britaniji, ali FA dozvoljava klubovima da i nekoliko sati posle toga sklope dogovore.

23:45 Zvanično – Krilni napadač Aron Lenon prešao je iz Totenhema na pozajmicu u Everton.

23:34 Zvanično – Sautempton je napravio još jedan posao, u putpunosti je otkupio beka Rajana Bertranda od Čelsija za oko 10 miliona funti.

Spekulacije Samjuel Eto navodno želi da napusti Sampdoriju posle samo sedam dana u Đenovi, zbog sukoba za Sinišom Mihajlovićem, a spekuliše se da već ima veliku ponudu iz Kine, kao i iz SAD.

Budućnost – Totenhem je doveo 19-godišnjeg veznog igrača Delea Alija iz MK Donsa za 5 miliona funti.

23:00 Kraj – Završen je prelazni rok u Italiji. Najaktivniji ovog januara bili su Milan i Roma, koji su sami bili uključeni u više od deset transfera. U centru pažnje su bili Fernando Tores, Matija Destro i Sejdu Dumbija.

Najveći transfer napravila je ipak Fiorentina koja je prodala Huana Kvadrada londonskom Čelsiju za 30 miliona evra.

Zvanično – Monako je pozajmio Lukasa Okamposa Olimpiku iz Marseja, koji ga može otkupiti na leto za 10 miliona evra.

Stigao – Jedan od omiljenih igrača Aleksa Fergusona, vezni igrač Daren Flečer stigao je u Birmingem gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Vest Bromvič Albionom. To je kraj njegove 20-godišnje ere na Old Trafordu.

Pozajmica – Murinjo se "otarasio" viška igrača, poslao je Mohameda Salaha na pozajmicu u Fiorentinu, što je ozvaničio italijanski tim.

Gradski rivali – Totenhem je otkazao pozajmicu Emanuela Adebajora u Vest Hem. Spursi ne žele da plaćaju fudbalera koji će igrati za gradskog rivala. U međuvremenu, "pevci" su otpustili Benou Asu-Ekotoa.

Glasine – Krilni igrač Aron Lenon pristao je da pređe iz Totenhema u Everton na pozajmicu, prenosi Skaj Sports.

Penzija – Francuz Hatem Ben Arfa razmatra povlačenje iz fudbala jer nema pravo natupa za Nicu. On ne može da igra u domovini jer je ove sezone već bio na terenu u dresovima dva različita tima, Hala i Njukasl.

19:43 Zvanično – Čelsi je ozvaničio transfer Kolumbijca Huana Kvadrada iz Fiorentine. Novi adut koštao je Žozea Murinja 26,8 miliona funti.

Glasine – Aston Vila nije dala gol na poslednjih šest utakmica. Kao rešenje za to vidi Rikija Lamberta, iako Liverpul okleva da se reši iskusnog napadača.

19:03 Zvanično – Novi Srbin stigao je u Premijer ligu, Filip Đuričić igraće na pozajmici u Sautemptonu do kraja sezone. Benfika ga je posle šest meseci u Majncu, poslala kod zemljaka Dušana Tadića.

18:45 Zvanično – Nemački reprezentativac Andre Širle zvanično je novi fudbaler Volfsburga. On je prešao iz Čelsija za 30 miliona evra. Transfer je realizovan minut pre kraja prelaznog roka u Nemačkoj.

18:00 Kraj – Završen je prelazni rok u Nemačkoj. U narednim satima biće ozvaničeni poslednji transferi koji su realizovani.

Ostaje – Francuz Bafetimbi Gomis odlučio je da ostane u Svonsiju iako je Vest Hem nudio Velšanima skoro 10 miliona evra za napadača.

"Mislim da je to najbolji izbor za mene. Bio sam tužan jer nisam igrao mnogo, ali je sada sve drugačije. Verujem u ovaj tim. Srećan sam što igram u Svonsiju", rekao je Gomis.

15.42 Zvanično – Vilferd Zaha napustio je Mančester Junajted, ovoga puta za stalno. Poslednja velika akvizicija ser Aleksa Fergusona nije uspela da se izbori za mesto u prvom planu, pa se za četiri miliona funti vratila u matični Kristal Palas. Zaha je potpisao ugovor na pet i po godina.

Srbin na Ostrvu – Iako još uvek čekamo zvaničnu potvrdu od strane Sautemptona, direktor Majnca Kristijan Hajdel potvrdio je da je bundesligaš postigao dogovor sa 'Svecima' oko pozajmice Filipa Đuričića do kraja sezone. Tačnije, Majnc je pristao da ga pusti pre isteka pozajmice, a Ronald Kuman je pregovarao sa njegovim matičnim klubom Benfikom.

Spekulacije – Izvršni direktor Vest Hema Dejvid Saliven nalazi se u Francuskoj, tačnije u Marseju, gde pokušava da završi transfere Andre-Pjera Žinjaka i mladog brazilskog štopera Dorije. Žinjak bi trebalo da bude kupljen, ako Karlton Kol napusti 'Čekićare', dok bi Dorio stigao na pozajmicu. Kao rešenje u napadu pominje se i Emanuel Adebajor iz Totenhema.

14.39 - Zvanično – Viktor Ibarbo igraće do kraja sezone za Romu, kao pozajmljen igrač Kaljarija, s tim da će ekipa sa Olimpika moći da otkupi njegov ugovor na kraju sezone za 15 miliona evra.

14.20 - Zvanično – Muhamed Salah završio je preglede u Londou i u narednih 18 meseci nosiće dres Fiorentine, kao pozajmljen igrač Čelsija. Shodno ovome, uskoro očekujemo prelazak Huana Kvadrada u drugom smeru.

Spekulacije – Italijanski reprezentativac Luka Antoneli novi je igrač Milana, sa kojim je potpisao ugovor na tri i po godine. On se u klub u kojem je ponikao vraća iz Đenoe. On je šesto pojačanje ekipe Filipa Inzagija u ovom prelaznom roku, posle Alesija Čerčija, Salvatorea Boketija, Matije Destra, Susa i Gabrijela Palete.

Spekulacije – Krilni napadač Kaljarija Viktor Ibarbo nalazi se na lekarskim pregledima u Rimu, a ako sve bude kako treba, uskoro se očekuje i zvanično predstavljanje. Ceo transfer trebalo bi da iznosi 15 miliona evra, a 'Vučica' bi uz prelazak Dumbije imala znatno jači napad u borbi za Skudeto

Spekulacije – Andre Širle nalazi se na listi igrača fudbalskog saveza Nemačke, ali još uvek nema zvanične potvrde o konačnom dogovoru dva kluba.

13.43 - Zvanično – Čileanski vezista Marselo Dijas novi je igrač Hamburger SV, pošto je prošao lekarske preglede, a Bazel je na celom transferu zaradio dva miliona evra.

13.28 - Zvanično – Defanzivac Stouka Robert Hut provešće narednih šest meseci na pozajmici u Lesteru.

13.12 - Zvanično – Sebastijan Đovinko i zvanično više nije član Juventusa, s kojim je sporazumno raskinuo ugovor. Tokom večeri trebalo bi da se uputi za Kanadu, kako bi bio predstavljen kao novo pojačanje Toronta, s kojim ima potpisan predugovor.

13.08 - Zvanično – Bivši štoper Crvene zvezde Dejan Kelhar produžio je ugovor sa Šefild Venzdejom do kraja sezone, uprkos tome što se i dalje oporavlja od teške povrede ukrštenih ligamenata.

12.57 - Zvanično – Reprezentativac Obale Slonovače Sere Dije prešao je iz Bazela u Štutgart, potpisavši ugovor na dve godine sa 'Švabama'.

12.37 - Zvanično – Nenad Krstičić više nije član Sampdorije, pošto je ekipa iz Đenoe pristala na ponudu Bolonje. Povremeni reprezentativa narednih šest meseci provešće na pozajmici u Bolonji, saopšteno je iz drugoligaša, i imaće pravo prvenstva otkupa ugovora.

Spekulacije – Totenhem nastavlja da ulaže u budućnost, a mediji na Ostrvu prenose da su uspeli da nadmaše ponudu Njukasla za usluge mlađanog 18-godišnjeg Delea Alija iz MK Donsa. Priča se o sumi od 7,5 miliona evra.

Spekulacije – Bosanski vezista splitskog Hajduka Tino Sven Sušić trenutno je u Milanu sa agentom Milanom Rapajićem. Iako je rekao da želi da igra samo za Inter, ostaje da se vidi gde će na kraju završiti.

Spekulacije Očekivano, na Ostrvu za sada ima najviše dešavanja. Vest Hem je ponudio Svonsiju 9,3 miliona evra za Bafetimbija Gomisa, s druge strane, Karton Kol bi u tom slučaju mogao na pozajmicu u Vest Bromič Albion na 18 meseci.

Pozajmica – Everton želi Adnana Januzaja na pozajmicu iz Mančester Junajteda, čeka se odgovor Luja van Gala koji je nedavno rekao da računa na Belgijanca.

12.25 - Zvanično Posle sedam godina i samo pet datih golova, nekada velika nada brazilskog fudbala Andreson napušta Mančester Juanajted. Trenutno se nalazi u trening centru Internacionala, gde privodi medicineske preglede kraju. Ostaje da se vidi reakcija navijača Gremija, njegovog matičnog kluba i velikog rivala Internacionala.

Spekulacije – Pošto mu je propao prelazak u Inter, jer ga Roberto Mančini ne želi, Antonio Kasano odbio je ponudu Kvins Park Redžersa da do kraja sezone nastupa u Premijer ligi.

12.15 - Zvanično U Italiji su dans u igri povratci, pošto je Juventus kompletirao pozajmicu Alesandra Matrija iz Đenoe. Tačnije, Matri se vratio u Staru damu, pošto je posle odlaska iz Torina u Milan 2013. nastupao na pozajmicama u Fiorentini i ekipi iz Đenove, koja će kao njegovu zamenu dovesti Marka Borijela.

11.58 - Zvanično – David Santon i zvanično se vratio u Inter iz Milana, gde će igrati do kraja sezone kao pozajmljen igrač. Ovu informaciju potvrdio je sâm Santon, koji je ponikao upravo među 'nerazurima'.

Spekulacije – Posle propalog transfera u Vest Hem, koji nije želeo da dâ platu Darenu Flečeru od 75 hiljada funti, u priču se uključio Vest Bromič Albion.

Volfsburg Andre Širle stigao je zajedno sa svojim ocem u upravnu zgradu Bundesligaša, pa se uskoro očekuje i ozvaničenje celog posla između igrača, Čelsija i 'Vukova'.

'Bomba' u najavi – Luj van Gal sprema neverovatnu ponudu za dvojac iz Bundeslige, naravno ako je verovati medijima na Ostrvu. Navodno, Holanđanin želi u svom timu Kevina de Brujnea iz Volfsbruga i Matsa Humelsa (napokon) iz Borusije Dortmund, za koje je novodno spremio neverovatnih 90 miliona evra. Takođe, Pari Sen Žermen je već odbio ponudu od 45 miliona evra za Markinjoša.

Spekulacije – Kako prenosi Dejli Ekspres, Totenhem sprema ponudu Evertonu za Kevina Miralasa, u koju bi trebao da bude uključen Aron Lenon i pet miliona funti.

Spekulacije – Ronald Kuman očigledno ne želi da odustane od Lige šampiona, ili barem bilo kakve Evope naredne sezone. Posle priča oko dovođenja Filipa Đuričića, koja je blizu realizacije, sada je u centru i Toni Vilhena iz Fejenorda. Mladi veznjak vredi oko pet miliona funti.

Spekulacije – Stouk će pokušati da dovede Emanuela Adebajora iz Totenhema, a menadžer ekipe sa Britanije vidi visokog Togoanca kao idealnu zamenu za povređenog Bojana Krkića.

Spekulacije – Inter pregovara sa Davidom Santonom. Bivši bek 'nerazura' nalazi se na listi želja Roberta Mančinija, ali je pitanje da li će ga Njukasl pustiti da ode, i za koliko. Takođe, u igri su i Vest Hem i Vest Bromič Albion.

10.20 - Zvanično – Doskorašnji kapiten Partizana Vojislav Stanković karijeru će nastaviti u Interu iz Bakua. Kako prenose Sport, Stanković bi u toku dana trebalo da otputuje u Azerbejdžan na lekarske preglede i potpisivanje dvogodišnjeg ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu