Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.02.2015.

19:05

Šelvi bombom razočarao 'Svece'

Fudbaleri Svonsija savladali su na gostujućem terenu ekipu Sautemptona sa 1:0, u poslednjoj utakmici 23. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Adam Davy, PA Wire

Tim iz Velsa priredio je iznenađenje, ali je zasluženo osvojio bodove protiv favorizovanog domaćina i zaustavio ga u nastojanju da se učvrsti na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jedini gol na meču postigao je bivši fudbaler Liverpula Džondžo Šelvi, koji je u 83. minutu savršeno šutirao u gornji desni ugao sa više od 20 metara.

’Sveci’ su bili ofanzivniji, više od 50 puta pokušali su da ubace loptu u kazneni prostor domaćina, ali nisu stvorili dovoljno šansi. Najbolju je propustio Sadio Mane u 87. minutu, kada je Ešli Vilijams izbacio loptu sa gol linije.

Svonsi je ovim uspehom preuzeo devetu poziciju, a Sautemptonu sada opasno preti Arsenal, koji je ranije tokom dana deklasirao ekipu Aston Vile (5:0).

Srpski napadač u timu Sautemptona Dušan Tadić, odigrao je svih 90 minuta i propustio jednu priliku u prvom poluvremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve