Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.11.2014.

22:43

Galijani: Zamislite 'rosonerazure'

Izvršni direktor Milana Adrijano Galijani izneo je zanimljivu ideju, po kojoj bi se gradski rivali širom Evrope kombinovali u jedan tim i odmeravali snage.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dugogodišnji čelnik tima sa San Sira ne vidi problem da se igrači Milana i Intera spoje u jednu ekipu, radi egzibicionih mečeva koji bi donosili veliku zaradu.

"Zamislite da formirate 'rosonerazure' kako bi na duel izazvali sve preostale gradove koji takođe imaju svoje večite derbije", rekao je Galijani za "Gazzetta dello Sport".

Inače, u nedelju je na programu 'Derbi dela Madonina' (20.45), a ulogu 'domaćina' imaće ekipa Intera, na kojoj će debitovati Roberto Mančini.

"Na primer, Milano protiv Madrida, iako bismo možda trebali da izbegnemo mešanje madridskih rivala, jer su i ovako prejaki. Ipak, to bi bio svojevrstan šou na terenu. Može i Barselona? Iako je Espanjol trenutno nekoliko stepenika ispod katalonskog rivala, dok bi se u Mančesteru stvorio 'mančesterski odred'. To možda kod njih i nije realno, dok je kod nas milaneza...", ostao je zagonetan Galijani.

Ukoliko se ova zamisao legendarnog čelnika ostvari, to ne bi bio prvi put da ekipe iz Milana igraju u 'objedinjenom' sastavu. Samo dan posle prvog derbija 'Dela Madonina', 19. septembra 1926. godine, kombinovani sastav igrao je sa sličnom ekipom grada Praga.

Međutim, dve ekipe se nisu upuštale u slične poduhvate od 17. decembra 1980. godine, kada su savladali Bajern iz Minhena u prijateljskoj utakmici odigranoj za pomoć ugroženima od zemljotresa u Irpiniji, Italija. 'Rosonerazuri' slavili su u tom meču 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve