Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.11.2014.

19:25

Smenjen Safet Sušić

Safet Sušić smenjen je sa mesta selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog loših rezultata u kvalifikacijama za EURO 2016.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Zmajevi" su posle najvećeg uspeha u istroriji reprezentacije, plasmana na Mundijal, osvojili samo dva boda u prva četiri kvalifikaciona meča za EP, iako imaju relativno laku grupu.

BiH je kvalifikacije otvorila neočekivanom porazom od Kipra u Zenici, potom je remizirala sa Belgijom i Velsom, a Sušiću je presudio težak poraz u Izraelu u nedelju.

"Ja nisam želeo da odem jer smatram da još uvek postoje šanse da se pobedi u narednih barem pet-šest utakmica i da se ode na EURO 2016. Istina je da su nam sada umanene šanse za to, ali one i dalje postoje. Ja se ne smatram krivim ako ne odemo na EP, jer objektivno možemo pobediti u pet utakmica i izboriti plasman. Ja ne bežim od odgovornosti. Za rezultate su uvek krivi selektor, a deo odgovornosti je i na igračima", rekao je Sušić nakon otkaza.

On je istakao da je ranije odbio ponude Azerbejdžana i Galatasaraja, pa će sada da prihvati neku od njih, te neće praviti dugu pauzu bez rada.

Sušić je BiH vodio od 2009. godine kada je zamenio Ćiru Blaževića. U proteklih pet godina vodio je tim na 49 utakmica, a ostvario je 23 pobede uz 17 poraza.

Pre samo godinu dana bio je apsolutnih heroj u svojoj zemlji jer ju je odveo na Svetsko prvenstvo u Brazil, ali su porazi od Argentine i Nigerije, uz pobedu nad nejakim Iranom, predstavljali početak njegovog kraja na klupi "Zmajeva".

Još uvek nije poznato ko će naslediti Sušića, a spekuliše se od Vahidu Halilhodžiću, Amaru Osimu. Dušku Bajeviću, Robertu Prosinečkom, Mehmedu Baždareviću, Faruku Hadžibegiću. Možda se BiH odluči i za prvog selektora stranca.

Vremena ima dovoljno, BiH sledeći meč igra tek krajem marta, kada gostuje nejakoj Andori u nastavku kvalifikacija.

Sušić je novi u nizu smenjenih selektora u kvalifikacijama za EURO u proteklom reprezentativnom terminu, posle Dika Advokata (Srbija), Klaudija Ranijerija (Grčka) i Temura Kecbaje (Gruzija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu