Nova vest
Fudbal

Subota, 18.10.2014.

18:30

Drinčić projektilom srušio Zvezdu!

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 1:0 (0:0) u 147. večitom derbiju, u devetom kolu Jelen Superlige Srbije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Odličan meču Humskoj opet je rešio Nikola Drinčić, koji je 13 minuta pre kraja "projektilom" iz slobodnog udarca savladao Predraga Rajkovića. Na sličan način "Drina" je rešio i prošli derbi.

Partizan je zadržao maksimalan učinak u JSL, ima osam pobeda i četiri boda više od Zvezde, ali i meč manje. Crno-beli su drugi put u nizu savladali rivala na svom terenu.

Oba tima su igrala veoma otvoreno i pružila lepu fudbalsku predstavu za oko 25.000 navijača koji su sa dve bakljade na jugu u dva momenta prekidali derbi.

Partizan je bio konkretniji u prvih 20 minuta meča, prvi je Zvezdi zapretio Ćirković šutem sa 30-ak metara, što je Rajković odbranio. U nastavku napada Škuletić je dobro šutirao, ali pored gola.

U nastavku poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu i imala dve sjajne šanse. U obe se našao najmlađi učesnik u istoriji derbija, 17-godišnji Luka Jović, koji prvo propušta zicer sa pet metara, a potom loše šutira sa desetak.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala još otvorenije, pa su i igrači Partizana imali više prostora za opasne napade, pa je bio i opasniji.

Prvo je dobru poziciju posle ubacivanja iz auta propustio Branko Ilić, koji sa 5-6 metara šalje loptu preko gola. Uzvratio je Jović, ali glavom šutira neprecizno.

U narednih 20-ak minuta u centru pažnje bio je Škuletić, Lazović i Živković su mu namestili nekoliko sjajnih šansi, on se sam izborio za jednu, ali je Rajković spasao Zvezdu sa dve odlične intervencije.

Konačno, 13 minuta pre kraja Partizan stiže do gola i pobede. Lazović je pobegao Laziću koji ga ruši na ivici kaznenog s desne strane. Loptu postavljaju Drinčić i levonogi Živković.

Ipak, šutira Partizanov specijalista za prekide, snažno po sredini gola, Rajković pokušava da zaustavi loptu, ali nedovoljno odlučan, pa mu ona prolazi kroz ruke u mrežu.

Paratizan dobija drugi derbi u nizu, a već 12. je završen pobedom nekog tima. Crno-beli su nastavili tradiciju u kojoj domaćin dobija derbi, a koja je produžena na pet utakmica.

U prvim mečevima 9. kola JSL pobede su ostvarili Čukarički, Mladost i Voždovac, gde je u centru pažnje bio Stefan Babović.

Jelen Sulerliga, 9. kolo:
Humska 1, stadion Partizan, 25.000 navijača; sudija: Milorad Mažić
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Drinčić 77

Partizan: Lukač – Volkov, Stanković, B. Ilić, Vulićević – Ćirković, Drinčić (Marković 90'), S. Ilić (Pantić 71'), Grbić (Živković 56') – Lazović, Škuletić

Crvena zvezda: Rajković – Lazić, Mijailović, Pavićević, Pečnik – Kovačević, Bosančić (Avramovski 80'), Ristić (Katai 80'), Gavrić, Lazović – Jović (Rakić 65')

Tok "večitog" derbija:

90+5 KRAJ! Partizan je dobio 147. derbi. Junak meča bio je Nikola Drinčić, strelac iz slobodnog udarca u 77. minutu.

Crno-beli drugi put u nizu dobijaju crveno-bele, oba puta u Humskoj. Partizan sada ima četiri boda više i utakmicu manje od najvećeg rivala.

90' Meč je produžen za pet minuta.

90' Strelac Drinčić dobija jak udarac u leđa, Nikolić ga menja, ulazi Saša Marković da zatvori prilaze golu Lukača.

87' Pritisak Zvezde, ali Partizan uspeva da ukrade nekoliko minuta

84' Rajković na mukama. Nova šansa za Škuletića, poklon mu je lošom intervencijom ostavio Savo Pavićević, napadač Partizan šutira sa oko 7-8 metara, ali golman Zvezde spasava svoj tim.

81' Gužva u kaznenom Partizana posle prodora Pečnika po levoj strani, ali se uspešno brane crno-beli.

80' Lalatović odmah menja i pojačava vezni red. Izlaze Bosančić i Ristić, a na teren istrčavaju Avramovski i Katai.

77' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0. Nikola Drinčić je strelac.

Vezni igrač je poslao projektil sa ivice kaznenog prostora pored živog zida po sredini gola, Rajković je pokušao da boksuje loptu, ali od siline udarca nije uspeo da joj promeni pravac, pa je ona završila u mreži.



75' Igrači Partizana su nadigrali odbranu Zvezde, Lazović beži čuvarima i dobija faul na ivici kaznenog prostora.

72' Sjajna šansa za Partizan. Živković je prošao po desnoj strani i poslao pas po zemlji u peterac, Škuletić je uspeo da šutira uklizavanjem, ali Rajković spasava Zvezdu.

71' Nikolić osvežava vezni red, izlazi kapiten Saša Ilić, ulazi mladi Danilo Pantić.

69' Pritisak Partizana, crno-beli postižu gol posle kornera, ali je Mažić pre centaršuta svirao faul zbog povlačenja Volkova i Ristića.

66' Crno-beli traže penal posle kornera, lopta je udarila Bosančića u lakat, ali Mažić je procenio da igra nije bila ugrožena.

65' Prva izmena i u Zvezdi. Izlazi mladi Jović koji je propustio dve gol šanse, menja ga iskusni Đorđe Rakić.

65' Opet Škuletić. Napadač Partizana je ponovo namučio crveno-bele defanzivce, našao je prostor za šut na levoj strani, konačno šutirao u okvir gola, ali je Rajković bio oprezan.

Novi prekid. Još jedna bakljada na jugu, dim je prouzrokovao novi prekid. Nakon prvog delegat je upozorio da će meč biti prekinut. Ovaj put se dim brzo razišao, pa je meč nastavljen.

59' Otvorena igra s obe strane, prvo je Živković pokušao sa ivice kaznenog, lopta je išla ka Škuletiću koji ne uspeva da je zahvati. S druge strane, Lazović ubacuje za Jovića, a mladi napadač glavom šutira preko gola.

56' Prva izmena na meču, menja Partizan. Mladi Andrija Živković ulazi umesto Petra Grbića.

53' Škuletić opet ne uspeva. Lazović je ubacio loptu sa desne strane, Škuletić je pobegao čuvaru i uspeo da šutira u padu, ali opet preko gola.

52' Dobra kontra Zvezde, povukao je kroz sredinu Pečnik između trojice igrača Partizana, na vreme proigrao Bosančića na desnoj strani, on iz prve traži Jovića na petercu, ali Ćirković interveniše.

49' Branko Ilić propušta gol šansu! Volkov je ubacio loptu iz auta, Škuletić i Grbić glavom prebacili loptu na drugu stativu, na nju je natrčao Slovenac koji šutira iz prve, ali preko gola.

47' Odličan napad Partizana. Škuletić je probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor bez čuvara, odlučio je da proigra Lazovića na penalu, ali je lopta išla iza leđa našeg reprezentativca, a Mijailović je usput stigao da ga omete.

20:09 Počelo je drugih 45 minuta.

19:48 Kraj prvog poluvremana. Nema golova u Humskoj 1.

Partizan je bio bolji u prvih 20 minuta, opasno su pretili Ćirković i Škuletić, a potom se istakla Zvezda, ali Jović propušta dve sjajne gol šanse, jednu savršenu sa pet metara.

45+ Grbić u prodoru, Kovačević sa s leđa vuče s obe ruke za nogu, ali Mažić ne kažnjava vezistu Zvezde žutim kartonom.

45+ Izuzetno otvorena utakmica u finišu prvog poluvremena. Oba tima traže gol koji bi mogao da promeni tok meča.

45' Nova šansa za Zvezdu, opet centaršut sa leve strane na drugu stativu, loptu je dočekao Pečnik i sjajno šutirao pod prečku, ali Lukač izbacuje u korner.

44' Škuletić uzvraća s druge strane, nakon što su crveno-beli izbacili loptu iz kaznenog, Drinčić je vraća u srce šesnaesterca, napadač Partizana sjajno skače i šutira snažno glavom, ali preko gola.

42' Nova opasna akcija Zvezde, Gavrić ubacuje loptu sa leve strane na penal, ali njegovi saigrači ne uspevaju da šutiraju ka golu.

40' Lazović dobija duel sa Volkovom na desnoj strani, ubacuje loptu u kazneni, ona prolazi kroz peterac, ali Jović i Gavrić ne uspevaju da stignu do nje i kazne očajne štopere Partizana.

36' Jović opet propušta šansu. Ponovo mladi napadač Zvezde ne koristi gol šansu. Bosančić je sjajno proigrao saigrača kroz odbranu crno-belih, Jović je imao otvoren prostor za šut, ali je loše zahvatio loptu.

35' Sve žešći dueli na terenu, nekoliko uzastopnih akcija prekinuto je grubim faulovima s obe strane. Nikolić prigovara Mažiću, on odgovara: "Ja sudim!"

32' Nekoliko mirnih minuta u Humskoj, blaga borba u sredini terena, oba tima su daleko od protivničkih šesnaesteraca.

26' Jović je promašio nemoguće. Bosančić je fantastično povukao kontru, proigrao na desnoj strani Lazovića koji iz prve gura loptu po zemlji na peterac, Jović je bio sam, ali šutira iznada gola.



Bila je sumnjiva situacija, ali se linijski sudija nije oglasio. U svakom slučaju, veliki promašaj Jovića.

22' Partizan nastavlja da kontroliše ritam meča, napada i preko leve i preko desne strane, dok su crveno-beli imali samo jedan solidan proboj po boku, ali uglavnom gubi loptu čim pređe centar terena.

17' Dve odlične šanse za Partizan. Prvo je Rajković bokrovao sjajan šut Ćirkovića sa 30-ak metara, loptu je prihvatio Škuletić, šutira snažno iz okreta, ali za malo pored gola.

15' Partizan je mnogo konkretniji u prvih 15 minuta meča, pre svega agresivniji, ali nema konkretnih pretnji

13' Loš centaršut Drinčića iz obećavajuće pozicija sa leve strane terena.

11' Utakmica je nastavljena posle četiri minuta pauze.

Prekid Mažić je nakratko zautavio meč zbog velikog dima koji je napravila bakljada na južnoj tribini. Delegat je najavio prekid meča u slučaju da se ponovi slična situacija.

7' Opasan napad crno-belih, lopta za Škuletića sa leve strane, ali gosti izbacuju u aut.

5' Prva konkretna akcija Zvezde, Mijailović se odlično ubacio na levoj strani, centrirao na drugu stativu, ali je Volkov odlično intervenisao.

1' Partizan odmah preti, Škuletić šutira sa ivice kaznenog, pored gola.

18:00 Počeo je još jedan "večiti" derbi. Ko će pobediti, Partizan ili Zvezda? Možda će biti nerešeno? Iskažite vaše mišljenje u komentarima.

* Već 11 derbija nije bilo nerešenog ishoda, to se poslednji put dogodilo upravo u Humskoj u februaru 2009. Tada je bilo 1:1.

18:55 Ovaj 147. večiti derbi sudi naš najbolji sudija, učesnik Mundijala Milorad Mažić.

* Prethodna četiri duela završavana su naizmeničnim pobedama oba tima na svom terenu, a poslednji je dobio Partizan sa 2:1.

18:47 Drinčić i Jović aduti dva tima. Partizan će igrati sa dvojicom napadača na ovom meču, Lazovićem i Škuletićem, a najveće pojačanje za crno-bele je povratak Nikole Drinčića u tim.

Lalatović je stavio Pečnika na mesto povređenog desnog beka Petkovića, dok napad predvodi mladi Luka Jović. On je 20 godina mlađi od kapitena Partizana Saše Ilića, i možda je najmlađi učesnik u istoriji "večitih" derbija.

* Do sada, Crvena zvezda je slavila 60 puta u 'večitom derbiju' u okviru prvenstva, Partizan 43 puta, dok je 43 duela završeno bez pobednika.

18:30 Derbi ne može bez nereda. Iako se očekival da se navijačke grupe dva najbolja srpska kluba ujedine zbog incidenta sa Abanijom, oni ne mogu da zaborave svoju mržnju.

Očekivanja uoči meča:

Marko Nikolić, trener Partizana – "Naša serija traje 12 utakmica i počela je upravo na prošlom večitom derbiju. Znamo da ova utakmica znači najviše svakom navijaču Partizan. Imamo dobre pretpostavke da odigramo dobru utakmicu danas u sportskom smislu i očekujem da igrači podignu nivo svoje borbenosti na najvišu granicu, a da glave ostanu mirne. Uz takvu kombinaciju - imamo prava da se nadamo dobrom rezultatu".

Nenad Lalatović, trener Crvene zvezde – "Derbi je nova priča. Jesam ga pobedio, sada sam trener Crvene zvezde, derbi je derbi, specifična utakmica, praznik fudbala. Dolazimo u goste ekipi koja ne zna za poraz od kada je počelo prvenstvo, ali i mi nismo izgubili, imamo pet pobeda i dva remija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

480 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve