Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2014.

11:45

"UEFA snosi deo odgovornosti"

Britanski „Independent“ ocenio je da deo odgovornosti za incidente na utakmici Srbije i Albanije snosi i Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Utakmica dva tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekinuta je pošto se iznad stadiona pojavila letelica koja je nosila zastavu ’Velike Albanije’, a potom je usledio opšti metež i tuča na terenu.

Britanski list ističe da je UEFA, uprkos toga što je znala za postojanje političkih tenzija između Srbije i Albanije, ove dve zemlje stavila u istu grupu kvalifikacija.

UEFA je zabranila albanskim navijačima da prisustvuju utakmici, a ranije je dozvolila da Srbija i Albanija budu u istoj grupi kvalifikacija, uprkos dugogodišnjim političkim tenzijama između ove dve zemlje. Srbi i Albanci su inače, dva entiteta koja učestvuju u sporu oko Kosova“, podseća „Independent“.

„Vašington post“ je baš postavio pitanje zašto je UEFA dozvolila da se Srbija i Albanija nađu u istoj grupi.

UEFA je uoči određivanja kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2016. razdvojila zbog političkih tenzija Jermeniju i Azerbejdžan, kao i Španiju i Gibraltar, dok su Rusija i Gruzija pristale da budu u istoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu