Nova vest
Fudbal

Subota, 16.08.2014.

20:32

Ramzi spasao Arsenal u nadoknadi

Fudbaleri Arsenala pobedili su Kristal Palas sa 2:1 (1:1) u poslednjoj utakmici subotnjeg programa prvog kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Tobdžije’ su jalovo napadale tokom većeg dela meča, menadžer Venger sigurno neće biti zadovoljan igrom, ali je trijumf na kraju nekako ostvaren.

Poveli su gosti pogotkom Hangelanda u 35. minutu, a izjednačio je Kosjelni u završnici prvog poluvremena. Iako u nastavku praktično nije stvorio pravu šansu, Arsenal je u drugom minutu nadoknade stigao do trijumfa golom Arona Ramzija.

Arsenal je konstantno napadao na početku, imao loptu u nogama, ali nije uspevao da probije odbrambeni bedem gostiju, bili su to uglavnom jalovi ataci.

A onda, deset minuta pre poluvremena, dogodio se scenario sa Old Traforda. Kristal Palas je prvi put zapretio i poveo provit favorizovanog domaćina. Džejson Pančon je ubacio loptu iz kornera u peterac, Brede Hangeland je pobegao Kosjelnom, glavom gađao dalji ugao gde je lopta prešla iznad glave Sanogoa, i završila u mreži.

Palas je inače četiri dana pre početka sezone promenio menadžera nakon šokantnog odlaska Tonija Pjulisa.

Konačno, u drugom minutu nadoknade vremena Arsenal stiže do izjednačenja. "Tobdžije" nisu uspele da iz igre nadigraju goste, ali jesu iz prekida, Francuz Loran Kosjelni se revanširao Hagelandu, ovaj put je prilikom slobodnog udarca on pobegao njemu i sa ivice peterca okrenut leđima golu glavom loptu poslao u mrežu.

Iako se očekivalo da će gol u završnici prvog dela dati krila ekipi Arsena Vengera, to se nije dogodilo, naprotiv – Kristal Palas je na početku drugog poluvremena bio konkretniji i više se igralo na polovini domaćih.

Ipak, velikih prilika nije bilo, a Venger je napravio dve izmene – umesto povređenog Gibsa ušao je Monreal, a Žiru je zamenio Sanoga. Nedugo zatim u igru je ušao i Okslejd-Čemberlen, Arsenal je u potpunosti preuzeo inicijativu, ali mnogo grešaka u dodavanjima koštalo je ’Tobdžije’ više šansi za gol.

Nekoliko opasnih centaršuteva, ulazaka u kazneni prostor i pokušaj Žirua u 84. minutu, ali ništa više od toga protiv disciplinovane odbrane gostiju.

U 88. minutu Pančon je isključen jer je dobio drugi žuti karton posle grubog startna na Monrealu, ali činilo se da će uprkos tome Palas odneti bod.

Međutim, u 91. minutu Arsenal postiže gol – posle duge akcije nakon kornera i ubacivanja sa desne strane Kosjelni je spustio loptu do Debišija, čiji udarac iz peterca brani Speroni, ali odbijenu loptu Aron Ramzi zakucava u gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu