Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.08.2014.

20:18

Mhitarjan, Obamejang srušili Bajern

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda odbranili su trofej Superkupa Nemačke, pošto su na svom stadionu bili bolji od šampiona Bajerna iz Minhena – 2:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Ekipa Jirgena Klopa je dominirala većim tokom meča, bila bolji rival, propustivši nekoliko prilika da učini trijumf ubedljivijim, i potpuno zasluženo slavila.

Prednost BVB doneo je Henrih Mhitarjan u 23. minutu, kada je posle solo akcije dočekao odbitak i smestio ga u mrežu Nojera. Konačan rezultat postavio je Pjer-Emerik Obamejang, na isteku pola časa igre.

Dortmund je ovom pobedom prestigao velikog rivala po broju osvojenih Superkupova. Ovo im je bio peti trofej, dok je Bajern ostao na četiri. Prošle sezone, na istom stadionu, Dortmund je slavio sa 4:2.

Koliko je domaćin dominirao na Signal Iduna Parku najbolje svedoči podatak da je Borusija čak 22 puta šutnula na gol Bavaraca, dok je, s druge strane, ekipa Đozepa Gvardiole to učinila samo četiri puta. Takođe, bio je ovo prvi meč koji je Robert Levandovski odigrao protiv kluba koji je napustio pre dva meseca, a kombinovani tim prvaka Nemačke nije uspeo da mu stvori nijednu ozbiljniju situaciju pred golom.

U domaćem timu nije bilo naših Nevena Subotića i Miloša Jojića, koji su pobedu svojih drugova gledali sa klupe za rezerve.

Dortmund je preuzeo kontrolu od samog starta, čuvao posed i pametno kreirao akcije. Posle nekoliko sporadičnih pokušaja, BVB stiže do vođstva. Ofanzivni vezista iz Jermenije, rivala Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, povukao je loptu kroz sredinu i pokušao da proigrao Obumejanga. Gabonac nije uspeo da se izbori sa dvojicom čuvara, ali se lopta odbila do zatčalog Mhitarjana – koji je šalje u mrežu.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, BVB je nastavio da kontroliše igru, a potvrda solidne partije celog tima stigla je posle petnestak minuta igre u nastavku. Obamejang je razmenio odličan dupli pâs sa Lukašom Piščekom – a Poljak sjajnim centaršutom pogodio Gabonca u glavu za konačnih 2:0.

Osim poraza, dodatni problem za španskog stručnjaka biće i odsustvo Havija Martinesa sa terena, jer je bivši igrač Atletik BIlbaa pokidao ligamente kolena u 31. minutu.

Novu sezonu u Bundesligi otvara Bajern 22. avgusta, kada na Alijanc Arenu stiže ekipa Volfsburga, dok Dortumnd narednog dana očekuje derbi kod kuće sa Bajerom iz Leverkuzena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu