Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.04.2014.

19:50

Real odoleo Rojsu, Ba izbacio PSŽ!

Fudbaleri Real Madrida i Čelsija prošli su u polufinale Lige šampiona nakon dramatičnih revanš mečeva u utorak uveče.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Real je izgubio 2:0 u revanšu od Borusije golovima Marka Rojsa već u prvom poluvremenu, ali je zahvaljujući Ikeru Kasiljasu i sreći odoleo u nastavku te prošao dalje zahvaljujući 3:0 iz Madrida.

Čelsi je uspeo da nadoknadi 3:1 iz Pariza protiv PSŽ-a sa 2:0 na Stamford Bridžu, a junak je u 88. minutu postao Demba Ba. Prethodno je Andre Širle doneo prednost, nakon što je zamenio Edena Azara.

Borusija je umalo napravila senzaciju u revanšu. Odigrala je fenomenalno protiv Reala koji je bio oslabljen neigranjem Kristijana Ronalda. Domaćina je nosio fenomenalni Marko Rojs koji je iskoristio svoju brzinu u dva navrata i nadigrao odbranu Madriđana za 2:0 na poluvremenu.

U nastavku meča Real nije uspeo da se odupre domaćinu, imao je nekoliko polušansi, ali je ipak Iker Kasiljas bio najzaposleniji. Pokušavali su Pišček, Mhitarjan, Groskrojc, ali nije bilo trećeg gola.

Na kraju se Real provukao zahvaljujući visokoj pobedi na Santjago Bernabeuu pre sedam dana. Srpski reprezentativac Miloš Jojić dobio je šansu u prvoj postavi Borusije, a Jirgen Klop je bivšeg igrača Partizana držao na terenu do poslednjeg minuta.

Dramatično je bilo i u Londonu, Čelsi je poput Borusije kontrolisao igru, ali je bio daleko manje opasan. Problem za domaćina bila je i povreda Edena Azara koji je već u 18. minutu morao da napusti teren. Zamenio ga je Andre Širle, i to se ispostavilo kao ključni momenat meča.

Nakon što su Eto i Lampard propustili šansu da donesu prednost Čelsiju, to je učinio pomenuti Nemac koji je u 33. minutu volejom sa desetak metara zatreso mrežu PSŽ-a.

Čelsi je bio veoma opasan narednih pola sata, prvo je pretio Kejhil krajem poluvremena, a u prvih deset minuta nastavka Širle i Oskar su pogodili okvir gola.

U nastavku meča PSŽ je iskoristio ulazak još dva napadača Čelsija Demba Be i Fernanda Toresa da uspostavi ravnotežu na sredini terena pa nije bio velikih šansi, do 77. minuta kada je Kavani dobio priliku posle centaršuta, ali je gađao iznad prečke.

To je dva minuta pre kraja Čelsi uspeo da kazni i prođe u polufinale. I drugi rezervista je opravdao poverenje dobijeno od Murinja, Ba je pokupio odbitak i oduševio Stamford Bridža. Branislav Ivanović je sjajno odigrao u odbrani Čelsija.Četvrtfinale Liga šampiona, revanši:

Borusija Dortmund – Real Madrid 2:0 (prvi meč 0:3)
Rojs 24, 37

Borusija (4-2-3-1): Vajdenfeler – Durm, Humels, Fridrih, Pišček (Obamejang 81') – Kirh, Jojić – Rojs, Groskrojc, Mhitarjan – Levandovski
Real Madrid (4-1-2-2-1): Kasiljas – Koentrao, Ramos, Pepe, Karvahal – Alonso – Modrić, Iljaramendi (Isko 46') – Bejl, Di Marija (Kazemiro 73') – Benzema

Čelsi – PSŽ 2:0 (prvi meč 1:3)
Širle 33, Ba 88

Čelsi (4-1-4-1): Čeh – Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta – Luiz – Lampard (Ba 66'), Oskar (Tores 81'), Azar (Širle 18'), Vilijan – Eto
PSŽ (4-2-3-1): Sirigu – Maksvel, Silva, Aleks, Žale – Mota, Matuidi – Verati (Kabaj 55'), Lukas, Laveci (Pastore 73') – Kavani

Sreda (20:45):
Bajern Minhen – Mančester Junajted (prvi meč 1:1)
Atletiko Madrid – Barselona (1:1)

Tok mečeva:

Prvih desetak minuta mečeva donelo je samo jednu šansu, i to stopostotnu. Eto je primio loptu kaznenom prostoru, odmah šutirao, ali mu je rival uklizao i sprečio siguran pogodak.

Čelsi i Borusija su kontrolisali igru, Nemci uglavnom kratkim pasoviama, ali nije bilo uzbuđenja, sve do 15. minuta. Poslecentaršuta Konentraa sa leve strane, Lukas Pišček je igrao rukom na ivici kaznenog prostora, a sudija Damir Skomina je svirao penal za Real.

Loptu je uzeo Anhel di Marija, ali je njegov šut sjajnom intervencijom zaustavio golman Borusije Roman Vajdenfeler i loptu izbacio u korner. Argentinac je propustio šansu da pošalje Real definitivno u polufinale.

U međuvremenu, Čelsi je doživeo težak udarac, povredio se jedna od najboljih igrača tima Eden Azar, a zamenio ga je Andre Širle.

Samo minut kasnije Borusija je dobila šansu da kazni promašaj rivala, posle sjajne akcije po levoj strani loptu je u srcu kaznenog prostora dobio Levandovski, odmah je šutirao, ali pored leve stative.

Međutim, pet minuta kasnije domaćin ipak stiže do gola i vraća se u igru za polufinale. Posle dugog pasa Piščeka pred kazneni proctor Reala, Pepe je očajno intervenisao glavom, do lopte je stigao Marko Rojs koji je prevario Kasiljasa i poslao je u nebranjenu mrežu.



Dobar pokušaj u 28. minutu za Čelsi imao je iz slobodnog udarca Lampard, gađao je uz levu stativu, ali je Sirigu sjajnom paradom spasao PSŽ.

Samo pet minuta kssnije Čelsiju se isplatila inicijativa, a Murinju izmena. Nemac Širle, koji je 15-ak minuta ranije zamenio povređenog Azara, dobio je u kaznenom prostoru loptu u Luiza i volej udarcem je sa desetak metara zakucao loptu u donji desni ugao.



Borusija je nastavila da kontroliše tempo meča i već u 32. minutu imala je novu šansu za gol. Štoper Humels je pobegao čuvaru prilikom kornera i šutira golavom u leve rašlje, ali je Kasiljas uspeo da odbrani.

Međutim, samo pet minuta kasnije Marko Rojs u potpunosti vraća Borusiju u igru! Sjajni plejmejker je ponovo nadigrao odbranu Reala, pronašao je na levoj strani Levandovskog koji je savladao Kasiljasa, ali je pogodio stativu, a Rojs je opet iskoristio svoju brzinu, natrčao na odbijenu lopti i zakucao je u mrežu za 2:0.



U finišu poluvremena Čelsi je imao šansu da izjednači dvomeč sa PSŽ, u šansi je bio štoper Kejhil nakon odbijene lopte, ali je šutirao preko gola.

Real je pokušao da već na startu drugog poluvremena zaustavi nalet rivala i reši dvomeč, Isko je zamenio Iljaramendija, a Garet Bejl imao dobru gol šansu. Dobio je loptu u kazneni prostor, ali je šutirao po sredini gola, pa je Vajdenfelere odbranio.

Čelsi je nastavio da dominira u Londonu, PSŽ je potpuno u senci domaćina, a u prvih deset minuta nastavka imao je dosta sreće zahvaljujući okviru gola.

Pvo je Oskar dobro gađao iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio prečku. Samo dva minuta kasnije Širle je uhvatio volej na ivici kaznenog, ali je i on pogodio okvir gola okrznuvši levu stativu.

Pola sata pre kraja utakmice Ivanović je dobio žuti karton, zbog kojeg će propustiti sledeći meč Čelsija u Evropi.

Loran Blan je izmenom pokušao da pokrene svoj tim koji je blizu toga da izgubi prednost iz Pariza, izveo je mladog Italijana Veratija, a uveo Joana Kabaja koji ima veliko iskustvo iz Premijer lige.

U nastavku revanš mečeva bilo je relativno mirno u Londonu, oba tima su imala jalove napade, ali tako nije bilo i u Dortmundu gde je Borusija nastavila da pritišče Real tražeći gol za produžetak.

Prvo je zapretila preko Piščeka. Poljak je prvi stigao do odbijene lopte u šesnaestercu i šutirao nisko po sredini gola, ali je jedan defanzivac Reala izblokirao.

Samo nekoliko minuta kasnije i Mhitarjan je bio u dobroj poziciji da donese 3:0, dobio je loptu ispred gola Reala, šutirao iz prve, ali je Kasiljas sjajno intervenisao.

"Milioneri" su biti u silnom naletu, Real je nastavio da strepi. Svakih 120 sekundi Kasiljas je bio ugrožen. Novu šansu u 71. minutu za domaćina imao je Groskrojc, ali je i njegov šut u donji desni ugao zaustavio golman Reala.

Konačno posle 20-ak minuta igre bez konkretne šanse u Londonu, PSŽ je bio blizu gola, Edinson Kavani je dočekao centaršut u kaznenom, ali je šutirao za malo iznad prečke.

U poslednjih 20 minuta Žoze Murinjo je krenuo na sve ili ništa, u igru je uveo Demba Bu i Fernanda Toresa, pa sa trojicom napadača krenuo ka golu PSŽ.

Čelsi je čekao i dočekao svoju šansu, kaznio je promašaj Kavanija i došao do gola za polufinale dva minuta pre kraja meča. Demba Ba je uz mnogo sreće stigao do lopte koju je zakucao pod prečku za oduševljene Stamford Bridža.



U 90. minutu Bejl je imao šansu da potvrdi prolaz Reala ali je Vajdenfeler odbranio njegov volej. Čelsi i Real su prošli u polufinale meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu