Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.12.2013.

20:59

Vlasnik Kardifa kupuje FK Sarajevo!

Nakon što je nekoliko meseci trajala tehnička saradnja između Kardifa i Sarajeva, vlasnik velškog kluba odličio je da kupi ekipu sa Koševa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pregovori o saradnji dve strane traju od leta, kada je Sarajevo postalo oficijelni partner novog Premijerligaša, ali je Maležanin napravio i korak više.

Kontroverzni biznismen, koji je nakon preuzimanja Kardifa 2010. godine promenio logo i boje kluba, obećao je da neće uraditi isto i u Sarajevu, pa će navijači i dalje moći da se ponose svojim "bordo" bojama.

"Želimo da damo igračima Sarajeva priliku da igraju u Kardif Sitiju i Premijer ligi. Želimo da izgradimo i fudbalsku akademiju koja će privući najtalentivaniju decu iz Bosne i Hercegovine, a mnogo je talenata u Bosni. Želimo da dovodimo i najbolje igrače iz regije. Ponudićemo im odlične uslove za trening i šansu da igraju u jednoj od najboljih liga na svetu", rekao je Tan za sarajevski Dnevni Avaz.

Tan je šansu da kupi Sarajevo dobio promenom Statuta kluba, kojim je omogućeno investitorima da imaju pravo upravljanja iu kontrole kluba.

"Od mog boravka u julu, uspostavili smo saradnju između Sarajeva i Kardif Sitija i potpisali sponzorski ugovor (“Visit Malaysia”). Započeli smo i razgovore sa poveriocima o starim dugovima te s vlastima o restruktuisanju duga prema državi. Važan deo posla je fudbalska akademija, već smo uveli sve načelnike opština u pregovore o lokaciji za gradnju te ustanove. Nadam se da ćemo uskoro zaključiti sve ove poslove. Zadovoljan sam i pojačanjima koja smo uspeli dovesti u minulom prelaznom roku, ali sam razočaran što smo izgubili Suljića. Želim dobrodošlicu u FK Sarajevo (novim igračima) Bilbiji, Trivunoviću, Kovačeviću, Travančiću, Jevtiću, Bišanoviću, Kariću, Puzigaći, Cimirotu, Komazecu i Vusljaninu. Zadovoljan sam i angažmanom novog sportskog direktora (Abdulah Ibraković) i želim mu mnogo sreće u velikom poslu koji je ispred njega. Konačno, čestitam treneru i celoj ekipi na njihovim skorašnjim pobedama i uspesima. Nadam se da ćemo uskoro zauzeti prvo mesto i da ćemo ostati tamo u ostatku sezone", rekao je Tan.

Prema početnom sporazumu dva kluba Kardif će Sarajevu obezbediti tehničku podršku u izgradnji akademije, organizovaće i igranje prijateljskih utakmica, razmenu igrača i organizovanje zajedničkih trening kampova.

Iz FK Sarajevo, koji je drugi na polusezoni u Premijer ligi BiH, ističu da saradnja garantuje očuvanje imena, loga i prepoznatljive bordo boje kluba.

Tan je navodno sa čelnicima Sarajeva već dogovorio cenu kupovine kao i budžer koji će klub imati u nastavku tekuće ali i sledeće sezone.

Konačno preuzimanje Sarajeva od strane vlasnika Kardifa biće dogovoreno na sledećem sastanku dve strane u ferbuaru, kada će Tan zvanično postati vlasnik "bordo" kluba.

Prema pravilniku UEFA ne postoji ograničenje po kojem jedna osoba može biti vlasnik više od jednog kluba, pod uslovom da ne budu rivali u evropskim takmičenjima.

U međuvremenu, navijači Kardifa su besni na Tana zbog odnosa prema menadžeru Malkiju Makaju, kojem je elektronskom porukom poručio da podnese ostavku ili će dobiti otkaz. Navijači su čak napravili i protest pred meč sa Sautemptonom. Tan je prethodno naljutio navijače kada je suspendovao jednog od ključnih saradnika menadžera Malkija Makaja i na njegovo mesto doveo 23-godišnjaka direktno sa prakse.

Videćemo kako će se sa njegovim često kontoverznim odlukama nositi navijači, ali i javnost u Sarajevu i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu