Nova vest
Fudbal

Petak, 01.11.2013.

23:55

Ko je bolji, Zvezda ili Partizan?

Utakmicama 11. kola ovog vikenda nastavlja se JSL, vikend će biti u znaku 145. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovaj duel u velikoj meri mogao bi da utiče na dalji tok šampionske trke, jer bi se Partizan u slučaju pobede "odlepio" na sedam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

U prethodna 144 duela, Zvezda je slavila 59 puta, Partizan 42, dok su 43 meča završena bez pobednika. U poslednjih osam duela u prvenstvu, Partizan je šest puta bio bolji, Zvezda samo dva.

Ono što je izvesno je da i jedna i druga ekipa dosadašnji deo šampionata igraju veoma promenljivo, po sistemu toplo-hladno, što nikako ne može da zadovolji ukuse navijača.

Takođe oba kluba imaju finansijske probleme, ali i povremene "trzavice" u upravama. Ko bude uspeo lakše da zaboravi na dosadašnje probleme, verovatno će biti bliži pobedi.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović, koji je derbi izdvojio kao meč karijere, sigurno neće moći da računa na povređenog Aleksandra Kovačevića, dok će Miloš Ninković nastupiti sa zaštitnom kacigom.

Šef stručnog štaba Partizana Vuk Rašović,smatra da sve zavisi od njegovog tima, a on ne bi trebalo da ima ozbiljnije probleme pri sastavljanju ekipe, barem kada su u pitanju povrede igrača.

Od igrača koji bi mogli da prelome ovaj duel, Dragan Mrđa upozorava saigrače da se ne zaleću, Nejc Pečnik naglašava prednost veznog reda Zvezde, dok bi nada Partizana Nikola Ninković rado menjao gol za pobedu.

Novi večiti derbi, 145. prvenstveni, sudiće naš najbolji sudija Milorad Mažić, koji protekle dve godine deli pravdu i u elitnim mečevima Lige šampiona.

Uoči derbija oglasile su se i legend dva tima. Goran Bunjevčević smatra da derbi rađa legende, Boško Janković je istakao da se više ne igra srcem, a Mihajlo Pjanović savetuje "crveno-bele" da napadnu rivala. Stanislav Karasi žali što derbi ne igraju isključivo igrači koji su ponikli u Zvezdi.

S druge strane, Momčilo Vukotić veruje da će ovaj derbi odlučiti šampiona, Mateja Kežman hvali 'svetinju' srpskog fudbala i očekuje malo golova na Marakani, Ivica Ilijev tvrdi da će odlučiti detalji, a Lamin Dijara je rekao da će uputiti Ismaela Fofanu u značaj meča, očekujući pobedu Partizana.

Večiti derbi, 145. po redu, na programu je u subotu od 18:00 na stadionu Crvene zvezde. Ko će pobediti? Da li ćemo videti mnogo golova?

Za poraz Partizana "navijaće" i ekipe Vojvodine i Čukaričkog, koje bi u tom slučaju mogle da izbiju na čelo tabele.

Vojvodina će u Novom Sadu dočekati kragujevački Radnički kojem ove sezone predstoji velika borba za opstanak u elitnom srpskom fudbalskom takmičenju.

Najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku šampionata, ekipa Čukaričkog gostuje subotičkom Spartaku.

Poslednjeplasirana ekipa na tabeli, Rad gostuje kruševačkom Napretku, koji je u prošlom kolu osvojio bod protiv Partizana. Drugi "davljenik", Donji Srem dočekaće niški Radnički, koji je u poslednjem meču remizirao sa Crvenom zvezdom.

Užička Sloboda, koja loše igra od početka sezone, imaće težak zadatak pošto gostuje osvajaču nacionalnog kupa, Jagodini.

Šansu da se ponovo približi ekipama u vrhu imaće Voždovac koji će na svom super-modernom stadionu dočekati Novi Pazar, dok će Javor u Ivanjici ugostiti OFK Beograd u pokušaju da zabeleži tek drugu pobedu kod kuće ove sezone.

Parovi 11. kola:
13:30 Javor - OFK Beograd
13:30 Napredak - Rad
13:30 Donji Srem - Radnički Niš
16:30 Vojvodina - Radnički Kragujevac
18:00 Crvena zvezda - Partizan

Nedelja:
13:30 Spartak - Čukarički
18:00 Voždovac - Novi Pazar
19:00 Jagodina - Sloboda

Tabela: Partizan 21, Vojvodina 19, Čukarički 18, Crvena zvezda 17, Radnički Niš 15, Jagodina 15, Novi Pazar 14, Spartak 14, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu