Nova vest
Fudbal

Petak, 01.11.2013.

14:45

Iliev za B92: Detalji će odlučiti

Bivši fudbaler Partizana Ivica Iliev izjavio je za B92 da će predstojeći večii derbi utakmica svih utakmica i da će pobednika odlučiti detalji.

Izvor: JT MN

Autor:JT MN

Default images

145. večiti derbi na prgramu je u subotu od 18 časova na stadionu Crvene zvezde.

"Po mom mišljenjju, kada dođe derbi, koliko mogu da se setim ranijih duela, ništa nije bitno. To je utakmica iznad svih utakmica, da ne kažem da je jedina koja vredi u našem fudbalu, ali nijedna druga ne može da se meri sa tim mečom.“

"Čak i neke velike utakmice na ervopskom nivou, često kod igrača ne donose tu emociju koju ima derbi. Tako da će u subotu sve biti podređeno rezultatu, nikakvu problemi van terena nisu bitni, važno je da se trijumfuje u derbiju.“

Iliev ističe da nije kompetentan da priča o problemima u Partizanu, ali da trener i stručni štab vrlo dobro znaju vrline i mane u timu.

„Još nisam počeo da se bavim trenerskim poslom tako da nisam kompetentan da pričam o nekim problemima, nedavno sam završio karijeru tako da mogu da pričam kao igrač, a ne kao trener. Trener i stručni štab sigurno znaju šta su trenutno i vrline i mane u ekipi. Kao navijač mogu da kažem da nije sve možda kako bi trener želeo, ali u derbiju ni forma ni nedostaci nisu bitni, ta utakmica se igra srcem, a najčešće kvalitet fubala na tim utakmicama je slabiji od realnog. Kao što je u većini slučajeva bilo, o pobedniku će odlučiti detalj."

U poslednje vreme se dosta priča o problemima i eventualnoj smeni trenera Rašovića, a Iliev kaže da veruje šefu stručnog štaba ’crno-belih’.

„To mogu da znaju ljudi iz kluba, pre svih trener, nemam toliko kontakta sa njima da bih znao da li postoji neki problem. Sigurno je odliv kvalitetnih igrača jedan od problema, kao i prethodnih godina. Ovo je pre svega posao, kada smo bili deca bila je igra, pa su kao i u svakom poslu takve stvari neminovne. Vuka Rašovića izuzetno poštujem, on od mene ima podršku. Takve stvari se dešavaju, često sam se sa tim susretao, oni su profesionalci, plaćeni za to što rade, pa je to sastavni deo posla."

Bivši fudbaler naglašava da je iskustvo presudno u meču sa Crvenom zvezdom.

"Mislim da je iskustvo presudno. Ako pogledamo unazad nekoliko godina, dobri rezultati Partizana dešavali su se pre svega zahvaljujući iskusnim igračima, koji su u važnim momentima znali da povuku ekipu. Možda me neko u ovom derbiju i razuveri. Uvek tipujem da Saša Ilić može da reši derbi, od njega najviše očekujem. Bliži mu se kraj karijere, pa bih voleo da u završnici, nekim vanserijskim potezom ostavi pečat."

Iliev je igrao u derbiju i kada je bio mlad igrač, a i kasnije, pred kraj karijer kao iskusan igrač. On ističe da je drugačije doživaljavao derbi.

"Kada sam bio mlađi, sve sam doživaljavao drugačije, sa mnogo emocija, dešavalo se da ’pregoriš’ do derbija, a poslednjih godina sam u sve ulazio sa manje emocija, zbog toga i tipujem na iskusne igrače. U derbiju sam igrao i kao mlad igrač i kao stariji, znam šta derbi donosi, pa sam iskustvom pokušavao da napravim razliku. "

Pobednika neće odlučiti trenutna forma.

"Derbi je nešto posebno i drugačije, nebitna je trenutna forma. Sećam se da smo mnogo puta važili za favorite, a oni su nas dobijali možda i lakše nego što se očekivalo, a nekad je bilo obrnuto, tako da je sve moguće i ne može unapred da se kaže da je neka ekipa bliža pobedi."

Ilijev se nada da će utakmica biti zanimljiva i sa dosta golova.

"Iskreno se nadam dobrom meču. Takva utakmica je potrebna da pokrene navijače i klubove, kako bismo se trgnuli iz stanja u kojem se fudbal nalazi, tako da bih iskreno voleo da pre svega navijači uživaju. Partizan je moj klub i nadam se pobedi i jesenjoj tituli", zaključio je Iliev za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu