Nova vest
Fudbal

Petak, 01.11.2013.

08:57

Mrđa: U derbiju bez zaletanja

Fudbaler Crvene zvezde Dragan Mrđa rekao je pred 145. ’večiti’ derbi sa Partizanom da on i saigrači ne smeju da se zaleću.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvi ovosezonski duel ’večitih’ rivala igra se u subotu od 18 časova na „Marakani“, a Mrđa je među iskusnijim igračima ’crveno-belih’ po pitanju susreta sa Partizanom.

Pobedom u Kupu nad Radničkim omogućili smo sami sebi da se u miru pripremimo za derbi. Ne želim ništa da prognoziram unapred, jer je to uvek nezahvalno u utakmicama sa komšijama. Ne smemo da kalkulišemo, jer se radi o najvećoj utakmici u našem fudbalu u kojoj nekada taktika ne igra veliku ulogu, već borbenost, želja i trenutak inspiracije ili dekoncentracije pojedinca“, naglašava Mrđa.

Ekipa Crvene zvezde, tačnije trener Slaviša Stojanović pred subotnji spektakl ne može da računa na sve raspoložive snage. Kovačević je skoro sigurno otpao iz konkurencije za tim, dok je na sreću ’crveno-belih’ nastup Miloša Ninkovića, dosta izvesniji.

Odsustvo Ace je bez dileme veliki hendikep za nas. I on kao i Ninković nam mnogo znače, i zato se nadam da će bar Nine uspeti da se spremi. Svi smo svesni koliko dobijamo eventualnom pobedom nad komšijama, odnosno koliko možemo da izgubimo u slučaju neuspeha. Tokom čitavog meča je potrebno da budemo mirni, da se trudimo da maksimalno ispoštujemo sve taktičke zadatke, da se ne zalećemo, već da psihički budemo stabilni i da odigramo zrelo. U svakom trenutku moramo da znamo šta želimo i kako to da ostvarimo“, istakao je Mrđa.

Duel Zvezde i Partizana igra se u okviru 11. kola Jelen Superlige. Šampion Srbije trenutno drži čelo tabele sa 21 bodom, dok je Crvena zvezda na četvrtoj poziciji sa četiri boda manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu