Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.10.2013.

13:24

Janković: Više se ne igra srcem

BIvši fudbaler Crvene zvezde Boško Janković za B92 kaže da se za Zvezdu i Partizan više ne igra srcem, već da se preko 'večitih' samo traži bolji ugovor.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Ja sam rođeni Zvezdaš. Mnogo nas koji smo igrali u toj ekipi bili smo pravi Zvezdaši i jedini klub za koji bih istinski igrao srcem jeste Zvezda. Mislim da toga u ovom trenutku nema ni u Zvezdi ni u Partizanu. Sada svi razmišljaju kako što pre da odu, a meni je najveći san kada sam bio dete bio da zaigram za prvi tim Zvezde".

"Zato i kao fudbaler mnogo više daješ, a ako dođeš samo da bi napravio ugovor za dalje, to je automatski negativno. Po mom mišljenju, škola fudbala je naš najveći problem", rekao je Janković za B92.

Janković se osvrnuo na trenutnu situaciju istakavši da se ne posvećuje dovoljno pažnje omladinskom pogonu.

„Krivo mi je kao Zvezdašu kada vidim šta se sve dešava u klubu, Zvezda mnogo više zaslužuje i mnogo više mora da daje. Najlakše je svaliti sve na igrače i reći da su oni glavni krivci. Oni jesu ti koji donose rezultate, ali ceo sistem mora da se sklopi kako bi stvari funkcionisale, a trenutno u Zvezdi nije baš tako. Malo naše dece iz omladinskih pogona dolazi u prvi tim, malo se pažnje posvećuje njima. Nas šestorica smo ušli u prvi tim u jednom danu maltene“,

Fudbaler Verone kaže da je imao skoro isključivo pozitivna iskustva kao navijač, ali da je ipak mnogo lepši osećaj na terenu.

"Nisam bio vatreni navijač, ali navijao sam za Zvezdu otkad znam za sebe. Moja porodica, prijatelji i ja nikada nismo išli na derbije na JNA, bili smo samo na ’Marakani’. Kao navijač imam izrazito pozitivan skor, mislim da Zvezda nije izgubila nijedan derbi koji sam gledao. Lepo je biti navijač, ali je mnogo lepše biti na terenu. To je nešto totalno drugačije i moram da priznam da mi taj osećaj nedostaje“.

A kako je sve to izgledalo kada je Janković igrao derbije?

"Pucalo je od emocija. Znam kako smo se mi pripremali za utakmice protiv Partizana. Sada kada se setim kako je to sve izgledalo, deluje mi i pomalo smešno, bila je to neverovatna želja i volja. Odigrao sam nekoliko derbija, tri ili četiri, nemam ogromno iskustvo, ali znam da su emocije bile spektakularne. Sećam se da imam pozitivan skor, nisam siguran da li sam ijednom izgubio", kaže Janković za B92.

Pitali smo Jankovića da uporedi sadašnje timove ’večitih’ sa onima iz perioda kada je on igrao. Boško je u prvi tim Zvezde ušao 2002. godine, kada mu je bilo 18, a iz kluba je otišao 2006. godine.

"Nema mnogo šta da se priča, sve se vidi, sve se zna, ni Zvezda ni Partizan nisu što su nekad bili. Kvalitet je dosta slabiji nego u prethodnim godinama.Dovoljno je pogledati kakve su karijere napravili i gde sada igraju momci koji su tada igrali u Zvezdi i Partizanu, to je dovoljan dokaz da je kvalitet bio mnogo viši“.

Janković blagu prednost daje crveno-belima, a objašnjava i zašto.

"Zvezdina slaba tačka je odbrana, to se vidi iz aviona. Crveno-beli imaju kvalitetne pojedince – Mrđa, Mijailović, Ninković, Milijaš... Oni svojom iskustvom mogu da naprave nešto. Partizan ima nekoliko mladih igrača koji su pokazali da imaju perspektivu, što je mnogo lepo videti. Partizan to mnogo bolje radi nego Zvezda. Ipak, i crno-beli imaju slabih tačaka, nisu ni oni čvrsti pozadi, možda bih Zvezd idao prednost zbog iskustva".

Za kraj, Janković je prognozirao ishod derbija.

"U derbiju se nikad ne zna ko će biti pobednik, mnogo je emocija u igri... Biće teška utakmica, a ja se kao Zvezdaš nadam pobedi svog tima. Moja prognoza jeste pobeda crveno-belih, 1:0 ili 2:0", zaključio je Janković za B92.

Kežman za B92: Naš derbi je poseban

Bivši centarfor crno-belih Mateja Kežman za B92 kaže da očekuje meč sa malo golova. Kežman je analizirao obe ekipe rekavši da na obe strane trenutno postoje veliki problemi i da bi treneri Rašović i Stojanović bili zadovoljni bodom.

Takođe, nekadašnji igrač PSV-a, Čelsija i madridskog Atletika ističe da nijedan derbi u inostranstvu ne poseduje energiju koju ima srpski.

Kompletan razgovor sa Kežmanom pročitajte ovde.

Pročitajte šta su o predstojećem derbiju rekli Stanislav Karasi i Mihajlo Pjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu