Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.10.2013.

17:27

Emenike približio Nigeriju Brazilu

Fudbaleri Nigerije savladali su u gostima Etiopiju 2:1 posle preokreta, i došli na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Domaćin je poveo u Adis Abebi početkom drugog poluvremena golom Behailua Asefe, ali su "Super orlovi" preokrenuli u poslednjih 25 minuta.

Junak preokreta bio je Emanuel Emenike koji je prvo izjednačio u 68. minutu, a onda u nadoknadi vremena realizovao penal koji je sam iznudio. Revanš u Nigeriji igra se 16. novembra.

U prvom poluvremenu oba tima su imali nekoliko šansi. Prvo je zapretila Nigerije preko Mozesa koji je loše šutirao, da bi desetak minuta kasnije Salasin lobovao Enjeamu, ali je Oboabona izbacio loptu sa gol linije. U ovoj situaciji je gol tehnologija možda mogla da presudi drugačije.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Saladin Said je imao novu sjajnu šansu za gol. Pobegao je odbrani gostiju i snažno šutirao, ali je Enjeama loptu izbacio u korner.

Konačno, u desetom minutu nastavka Enjeama je savladan svojom greškom. Asefa je ubacio loptu sa leve nstrane, a iskusni golman je dozvolio da ona pređe gol liniju.

Nekoliko minuta kasnije Mozes je je imao šansu da izjednači, ali je njegov šut sjajnom intervencijom zaustavio golman Etiopije. Ipak, pet minuta kasnije Nigerija je stigla do 1:1.

Emenike je nadmudrio odbranu Etiopije, i preciznim udarcem savladao Taseva, koji je morao bolje da reaguje na šut van kaznenog prostora.

Usledila je bolja igra Nigerije, Musa je u 77. minutu pogodio okvir gola, da bi pet minuta kasnije Oboabona ponovo spasao svoj gol dobrom reakcijom u petercu nakon šuta Saida.

Konačno, u poslednjem minutu meča Ajnalem Hailu je oborio u kaznenom prostoru Emenikea, koji je preuzeo odgovornost i demantovao nepisano pravilo da faulirani igrač ne bi trebalo da šutira penal.

Napadač Fenerbahčea je golmana u pogrešnu stranu i doneo veliku pobedu Nigeriji pred revanš u Kalabaru 16. novembra.

Afrika, plej-of za SP:
Etiopija – Nigerija 1:2
Asefa 56 – Emenike 67, 90p
19:00 Tunis – Kamerun

utorak:
18:00 Gana – Egipat

subota:
Burkina Faso – Alžir 3:2
Obala Slonovače – Senegal 3:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu