Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.10.2013.

22:54

Pet golova i preokret Juventusa

Veliki italijanski derbi pripao je Juventusu koji je savladao Milan sa 3:2 posle preokreta u Torinu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Juve je dominirao protiv velikog rivala sa čak 20 pokušaja ka golu (Milan 8), a do pobede je došao golovima Andree Pirla, Sebastijana Đovinka i Đorđa Kjelinija.

Dvostruki strelac za Milan bio je Suli Muntari, koji je otvorio i zatvorio seriju golova, dok je 15 minuta pre kraja crveni karton dobio Filip Makses.

U drugom derbiju večeri Fiorentina je odolela furioznim naletima Lacija (20-4 u šutevima), a deo odlične odbrane Viole bio je i Nenad Tomović.

Juventus se šestom pobedom izjednačio na drugom mestu sa Napolijem sa po 19 bodova, dva iza lidera Rome koja ima maksimalnih sedam pobeda. Milan je trećim porazom ostao na 12. mestu sa osam bodova.

Gosti su poveli već u prvom minutu preko Muntarija, ali je već u 15. izjednačio bivši igrač "rosonera" Pirlo sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Polovinom drugog dela igre Đovinko je doneo preokret domaćinu, da bi 15 minuta pre kraja sve rešio Makses drugim žutim kartonom u pet minuta.

U istom minutu Kjelini je potvrdio pobedu Juventusa, dok je u poslednjem minutu Muntari drugom golom postavio konačnih 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve