Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.09.2013.

12:47

Turci uvereni: Finale 2020. kod nas

Fudbalski savez Turske uveren je da je najozbiljniji kandidat za domaćina polufinalnih i finalne utakmice na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Turske Emre Alkin rekao je da im je u januaru predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini "obećao" da će Istanbul biti domaćin polufinalnih i finalne utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine, ako taj grad ne dobije organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine.

Međunarodni olimpijski komitet je početkom septembra izabrao Tokio za domaćina Olimpijskih igara 2020. godine, pa turski Savez očekuje da Platini ispuni obećanje.

UEFA će u četvrtak da saopšti imena kandidaza, među kojima je i Srbija, za domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine, čije će se utakmice igrati u 13 zemalja.

Zamisao UEFA je da se utakmice grupne faze i četvrtinalni mečevi igraju u 12 gradova, a da 13. grad bude domaćin polufinala i finala.

Alkin je rekao da očekuje da će se "tri ili četiri" zemlje članice UEFA boriti za organizaciju završnih utakmica.

On je ocenio da su Španija i Mađarska mogući kandidati, a UEFA će sledećeg septembra doneti konačnu odluku. Za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine kandidovala se i Srbija.

Alkin je rekao da će Olimpijski stadion Ataturk u Istanbulu biti proširen, kako bi mogao da primi 80.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu