Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.08.2013.

20:55

LE: Vojvodina eliminisana od Šerifa

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da ostvare istorijski rezultat i plasiraju se u Ligu Evrope, eliminisani su od Šerifa porazom 2:1 u Tiraspolju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pola sata pre kraja greškom odbrane i golmana Delača Žulijam je doneo prednost Šerifu, a desetak minuta kasnije Fernando je duplirao pogotkom sa 30 metara.

Leković je u finišu smanjio na 2:1 i doneo nadu 'lalama', koje u dodatnih šest minuta nisu uspele da stignu do gola za mesto u Ligi Evrope.

Šerif je imao prvu šansu na utakmici, gol Vojvodine bio je u opasnosti posle prekida, ali je Delač uz pomoć saigrača odlično intervenisao posle šuta Žulijama.

Pet minuta kasnije zapretili su u Novosađani, ali su loše odigrali kombinaciju iz kornera. Šerif je nastavio da kontroliše igru i preti preko brzih Brazilaca, dok je Izraelaac Mojal pokušao sa 30 metara.

Nakon što je Voša ponovo pokušala iz kornera, Žulijem je testirao Delača, koji je lako intervenisao. Sjajnu šansu u 28. minutu imao je Simon Vukčević, bio je usamljen na levoj strani, ali je odličio da sam završi akciju pa je lopta zavriša pored gola.

Još bolju priliku imao je dva minuta kasnije štoper Đurić koji je sjajno skočio i glavom šutirao sa pet metara posle kornera, ali je Tomić spasao gol Šerifa.

Prečka je spasila Vošu u 34. minutu. Trajković je loše reagovao na centaršut, lopta je prošla do peterca gde je sam bio Fernanda ali na sreću Novosađana Brazilac je pogodio prečku.

Vojvodina je drugo poluvreme otvorila sjajnom šansom. Vukčević je ubacio loptu u peterac, ali je ona prošla pored igrača dva tima i golmana Šerifa na drugu stranu. Sa druge strane, Mojal je ponovo pokušao sa distance, ovaj put iz slobodnog udarca.

Pola sata pre kraja Vojvodina je primila gol nakon katastrofalne reakcije odbrane i golmana Delača. Jedan centaršut iz sredine terena na ivcu kaznenog prostora omogućio je Isi da glavom proigrao Žulijama koji je loptu ubacio u nebranjen gol, jer je Delač bespotrebno istrčao i ostavio nebranjen gol.

Desetak minuta kasnije Šerif je duplirao prednost i potvrdio mesto u Ligi Evrope. Fenomenalan gol postigao je Fernando koji je sa 30 metara savladao Delača, posle polukontre moldavskog šampiona i povratne lopte.

Vojvodina je u finišu zaigrča nešto bolje, pre svega konkretnije u napadu, te u 90. minutu uspela da smanji rezultat. Nakon centaršuta Vulićevića, Leković je lobovao Tomića i dao nadu Voši, ali ipak kasno.

Iako je meč produžen šest minuta, Novosađani nisu uspeli da probiju bunker Moldavaca i ugroze Tomića, pa su završili nastup u Evropi.

Liga Evrope, revanš plej-ofa:
Šerif – Vojvodina 2:1 (prvi meč 1:1)
Žulijam 59, Fernando 67 – Leković 90

Šerif: Tomić – Paje, Samardžić, Metua, Balima – Mojal, Selestino – Isa, Rikardinjo, Fernando – Žulijam

Vojvodina: Delač – Leković, Trajković, Đurić, Vulićević – Poletanović, Radoja – Vukčević, Vranješ, Alivodić – Škuletić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu