Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.08.2013.

19:19

LE: Rusi ne priznaju "pasoš Kosova"

Ignorisanje geopolitičke realnosti moglo bi da košta švajcarski klub Sankt Galen mesta u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

St. Galen u četvrtak igra u Moskvi revanš plej ofa za mesto u LE sa Spartakom, posle 1:1 u Švajcarskoj.

Sa ekipom u Rusiju nije mogao da otputuje Kristijan Nuši, jer ne poseduje legitimnu putnu ispravu. Nuši ima samo pasoš takozvane Republike Kosovo, koju Rusija ne priznaje, pa je morao da ostane u Švajcarskoj.

Kristijan Nuši (beli dres na slici) je rođen u Klini, a devedesetih je igrao za mlađe kategorije Prištine (i u doba kada je vlasnik i predsednik kluba bio Željko Ražnatović), tada učesnika najvišeg ranga fudbala u SRJ. U leto 1999. odselio se da bi igrao fudbal u Švajcarskoj.

Nastupao je za Špic, Vil i Arau, a od 2009. igra sa St. Galen, sa kojim se plasirao u Superligu i izborio mesto u Evropi.

Tačno je da Kristijan Nuši nije dobio vizu“, rekli su predstavnici kluba Rojtersu.

Klub još uvek nije odlučio da li da se žali UEFA, ali je izvesno da je za meč koji se igra u četvrtak zakasnio.

Nuši je prethodnih godina igrao u ilegalnim mečevima reprezentacije nepriznatog FS Kosova. FIFA je prošle godine najpre dozvolila svojim članicama da igraju se selekcijom FFK, ali je ubrzo, posle reakcije čelnika FSS, suspendovala tu dozvolu. U međuvremenu je timovima sa kosova dozvoljeno da igraju mečeve mlađih kategorija, u ženskoj i amaterskoj konkurenciji.

Nuši je ove sezone bio standardni igrač St. galena, nastupio je u svih 6 mečeva švajcarskog šampionata i odigrao svih 90 minuta meča sa Spartakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu