Nova vest
Fudbal

Subota, 24.08.2013.

19:00

Pečnik za pobedu Zvezde u Kruševcu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu 1:0(1:0) u trećem kolu Jelen Super lige.

Izvor:

Autor:

Default images

Jedini gol na stadionu "Mladost", pred 10.000 gledala, postigao je Nejc Pečnik u 20. minutu posle asistencije Nikole Mijailovića.

I meč u Kruševcu kasnio je sa početkom šest minuta, a ni drugo poluvreme nije počelo na vreme. Prvo su "Delije" bacanjem rolni papira onemogućili start, na kraju su postavili i parolu "Mažiću, istina boli?", a arbitar Jovanetić odlučio je, u dogovoru sa saradnicima, da se meč ipak nastavi.

Četiri meča trećeg kola odigrana su nešto ranije, a svi su, kao i u drugom kolu, kasnili sa početkom - ovoga puta šest minuta.

Napredak je mnogo bolje otvorio meč i do 20 minuta stvorio nekoliko opasnih prilika, ali iskusni Nenad Mirosavljević nije u četiri navrata uspeo da savlada Bajkovića.

Najbolja prilika viđena je u 18. minutu, Bajković je prvo zaustavio udarac iskusnog napadača Kruševljana s nepuna tri metra. na loptu je natrčao Bojić i sa metar pogodio prečku. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, lopta je posle prečke završila kod Milosavljevića - koji je šutirao iz voleja, ali Bajković opet bio uspešniji i poslao loptu u korner.

Kako to obično biva u fudbalu, Zvezda je posle minut povela. Ninković i Mijailović su odlično kombinovali na levom boku, usledio je centaršut po zemlji, lopta je prošla sve i stigla do Njeca Pečnika na drugoj stativi koji je klizećim prosledio u gol.

Posle vođstva domaći su pali, a Zvezda nastavila da gradi igru. Imao je Onjilo dve poluprilike ali se rezultat do poluvremena nije menjao.

Drugo poluvreme donelo je nešto sporiju igru, a domaći su bili dosta bezopasniji.

Borba se odvijala uglavnom na sredini terena, a gosti iz Beograda su opasno pretili posle polu kontri. Najbolju je imao Milijaš, posle centaršuta Pečnika, ali je Krznarić intervenisao i s linije izbacio loptu.

Najagilniji u timu Zvezde bili su Miloš Ninković i Nejc Pečnik, a u drugom delu igre istakao se i Dragan Mrđa, ali nije uspeo da iskoristi dobre prilike koje su mu igrači stvorili.

U samom finišu meča Napredak je krenuo nešto konkretnije, ali bez prave prilike. Zvezda je tako na kraju došla do zaslužene pobede, druge u tekučem šampionatu.

Crveno-bele u narednom kolu očekuje novo teško gostovanje - ovoga puta Radničkom u Kragujevcu, dok Napredak ide u goste Donjem Sremu.

Tok meča:

Napredak: Krznarić, Cvetković, Veselinović, Milošević, Janičić, Frimpong, Regan, Bajić, Bojić, Dimitrov, Mirosavljević

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Onjilo, Kasalica.

I meč u Kruševcu počeo je sa šest minuta zakašnjena, a kapiteni dveju ekipa - Nenad Milijaš i Nenad Mirosavljević zaradili su žute kartone.

Stadion je ispunjen gotovo do poslednjem mesta.

Prvu šansu na meču imao je bivši napadač Partizana, Kadisa i APOELA Nenad Milosavljević. Uspeo je da pobegne Laziću i Martinoviću, ali je neprecizno šutirao sa ivice šesnesterca, pod pritiskom defanzivaca Zvezde.

Nova šansa za Napredak i Mirosavljevića. Bajić je odlično centrirao s desnog boka, iskusni napadač bio viši od čuvara na nekih devet metara od gola, ali je njegov udarac glavom završio pored stative.

Zvezda uglavnom drži loptu i bezuspešno preti, a Napredak sve opasnije preti iz kontri. I treću, najbolju do sada, priliku imao je iskusni Mirosavljević. Povukao je kontru i odložio lopti na bok do Frimponga, prvi centaršut je bio bezopasan, ali je Frimpond iz druge prilike poslao loptu na peterac, ali je Mirosavljević za malo zakasnio.

Već u sledećem napadu - neverovatna situacija pred golom Bajkovića. Usledio je opet centaršut s desne stane, Mirosavljević je šuturio glavom sa bukvalno tri metra, Bajković je odbranio - da bi na loptu naleteo Bojić i sa metar i po pogodio prečku. Usledio je volej Mirosavljevića na odbijenu loptu, ali je Bajković i to odbranio i poslao loptu u korner.

Kako to uvek biva u fudbalu, Zvezda je ekspresno kaznila promašaje. Mijailović je proigrao Ninkovića na levom krilu, da bi mu povremeni srpski reprezentativac posle piruete pored dva igrača uzvratio. Levi bek tima sa "Marakane" vukao je loptu do linije i poslao je po zemlji na drugu stativu, lopta je sve prošla a Nejc Pečnik je lako sproveo u prazan gol - 1:0.

Gosti su se oslobodili posle vođstva, Milijaš je probao sa nekih 25 metara, da bi Vešović, posle solo prodora, imao solidnu šansu, ali je njegov gol završio pored stative.

Usledio je novi pritisak Kruševljana, ali ništa konkretno nisu uspeli da urade. Zvezda se opredelila da preti iz kontra napada. Sve akcije gostiju iz Beograda 'moraju' da prođu 'kroz' noge Miloša Ninkovića, koji jako dobro razigrava svoje saigrače. Dve takve lopte poslao je Onjilu, ali je Nigerijac prvi put bio neprecizan, da bi ga drugi put u nameri da šutne sprečio defanzivac gostiju.

Do poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, pa je Zvezda golom Pečnika otišla na odmor s prednošću.

Drugo poluvreme kasnilo je oko desetak minuta. Prvo su 'Delije' zasule teren rolnama papira, da bi nakon toga raširili transparent "Mažiću istina boli?!", aludirajući na njegovo prekidanje meča protiv Jagodine prošle nedelje - zbog transparenta protiv sudijske organizacije.

Sve vreme su navijači Zvezde pevali uvredljive pesme protiv Fudbalskog Saveza Srbije i Sudijske organizacije, pa je glavni sudija Jovanetić povukao kolege s terena, dok sporni transparent nije sklonjen.

Prvih deset miunta nastavka proteklo je u nešto agresivnijoj igri Napretka, ali je Zvezda prva zapretila. Pečnik je posle jedne polu kontre ostao sam na desnom krilu protiv dva igrača domaćih. Usledio je fenomenalan dribling i oštar centaršut po zemlji, Kasalica je bio kratak, a šut Milijaša s linije izbacio golman Krznarić.

Još jedna dobra kontra Zvezde. Ovoga puta je Mrđa, koji je u međuvremenu zamenio Onjila, odlično istrčao po desnom boku, izbegao start Frimponga i centrirao. Golman domaćih je promenio putanju centaršuta, a zatim odbranio udarac Pečnika glavom.

Već u sledećem napadu, nova velika šansa. Ninković je na ćošku peterca driblingom izbacio čuvara, ali je šutirao za malo pored desne stative.

Posle nekoliko uvodnih uzbuđenja, igra se uglavnom odvija na sredini terena uz veliki broj faulova. Zvezda je uspela da pripreti preko Kasalice iz daljine dok se napadi domaćih uglavnom završavaju na 20 metara od gola Zvezde.

Kruševljani su prvi put ozbiljnije zapretili u nastavku preko Dimitrova. Rezervista Čavrić je solidno centrirao, ali Dimitrov loptu posla visoko preko prečke.

U 83. minutu Napredak je imao priliku posle slobodnog udarca, koji je neopravdano dosudio sudija Jovanetić - kada je Ninković odneo čistu loptu. Dimitrov je pogodio samo živi zid, da bi u nastavku akcije Lazić izbacio loptu u korner, posle kojeg nije bilo uzbuđenja.

Dva minuta pre kraja regularnog toka meča, domaći navijači tražili su penal, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom posle pada Trujića nakon duela sa Mladenovićem.

Sudija je meč produžio za četiri minuta, ali se rezultat nije menjao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu