Nova vest
Fudbal

Subota, 13.07.2013.

08:29

Milijarder iz SAD kupio Fulam

Još jedan engleski klub postao je vlasništvo milijardera iz Sjedinjenih Američkih Država, Šahid Kan kupio je londonski Fulam od Mohameda Al Fajeda.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šahid, inače vlasnik NFL tima Džeksonvil Jaguars, platio je ekipu sa "Krejven Kotidža" između 150 i 200 miliona dolara, a čelnici Premijer lige već su odobrili prodaju.

Al Fajed je kupio Fulam 1997. godin i iz treće engleske lige doveo ga do elitnog ranga. Vrhunac kluba bio je pre tri sezone kada je Fulam igrao finale Lige Evrope.

"Fulam je savršen klub u savršeno vreme za mene. Želim da budem jasan, ne gledam na sebe kao na vlasnika Fulama, već kao na staratelja koji taj posao obavlja u ime navijača. Prioritet mi je da osiguram da klub i stadion "Krejven Kotidž" imaju održivu budućnost u Premijer ligi i da sadašnji i budući navijači mogu biti ponosni", istakao je Kan.

Fulam je prethodnu sezonu završio sa 12. pozicij na tabeli. Da li dolazak novog vlasnika znači da će Fulam u budućnosti igrati mnogo veću ulogu i možda postati konkurent najvećim klubovima Engleske?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

3 h

Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu