Nova vest
Fudbal

Petak, 31.05.2013.

08:52

Abidal u suzama napustio Barsu

Erik Abidal razočaran i u suzama napustio je Kamp Nou, nakon što mu Barselona nije ponudila novi ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Abidal se u finišu sezone vratio na teren posle transplatacije jetre, koja mu je pravila probleme od 2011. godine, kada mu je konstatovan i tumor.

"Imam dva cilja - da se borim i gledam moje kćerke kako odrastaju i budem sa mojom suprogom, a drugi je da ponovo igram. Imam 33 godine, mogu da igram još dve sezone", rekao je Abidal.

Iskusni 33-godišnji bivši reprezentativac Francuske došao je u Barselonu iz Liona 2007. godine i sa Kataloncima osvojio četiri titule u Primeri i po dva trofeja u Ligi šampiona, klupskom prvenstvu sveta, evropskom Superkupu i španskom Kupu kralja. Za "trikolore" je odigrao 61 utakmicu.

"Ovo je veoma teško za mene. Igrao sam za Barselonu šest godina, bilo je to najveće iskustvo u mom životu. Imao sam sjajne saigrače, najbolje na svetu. Mnogo sam naučio, hvala trenerima koji su verovali u mene i doktorima koji su mi pomogli u teškom periodu", rekao je Francuz.

Abidal nije mogao da sakrije emocije, zaplakao je opraštajući se od navijača Blaugrane.

"Veoma sam tužan, planirao sam da nastavim jer sam se borio jako kako bih se vratio i igrao ovde. Na kraju postoje dva puta, da nastavim dalje ili ne. Ja ću da nastavim negde drugo, odlazim ali ću se verovatno vratiti. Imam zanimljive ponude o kojima moram da razmislim. Želim da se zahvalim navijačima koji su me podržavali tokom oporavka. Hvala svima i živela Barsa!", zaključio je Abidal koji je ispraćen aplauzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu