Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.05.2013.

10:53

Ferguson: Runi je tražio da ode

Odlazeći menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson potvrdio je da je Vejn Runi po drugi put zatražio da ode iz ’crvenih đavola’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ferguson se u nedelju oprostio od „Old Traforda“ posle pobede nad Svonsijem sa 2:1 u pretposlednjem kolu Premijer lige, kada je Junajtedu uručen šampionski pehar.

Tom prilikom Runi je ispraćen zvižducima jednog dela navijača, zbog čega Ferguson nije mogao da izbegne pitanja o njegovom mogućem transferu. Škot je, ipak, istakao da je Runijev zahtev odbijen.

Mislim da Vejn Runi nije želeo da igra protiv Svonsija, jednostavno jer je zatražio tranfer“, rekao je Ferguson, „Ali, nećemo ga prodati“.

Upitan da li će Runi ostati u klubu i sledeće sezone, kada će Fergusona na klupi ’crvenih đavola’ zameniti Dejvid Mojs, legendarni menadžer je odgovorio:

To u ovom trenutku nije moja odluka“.

Runija, koji je došao u redove Junajteda iz Evertona 2004. godine, poslednjih meseci su mediji povezivali sa Pari Sen Žermenom, Mančester Sitijem i Bajernom.

27-godišnji engleski fudbaler je prethodno tražio da napusti klub pre nego što je potpisao petogodišnji ugovor 2010. godine.

Runi je ove sezone bio potpuno u senci Robina van Persija, a u strelce se nije upisao od polovine marta. Na meču sa Svonsijem nije bio ni među zamenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu