Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.03.2013.

21:13

Prosinečki: Srbija tanka u napadu

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da je reprezentacija Hrvatske blagi favorit u meču protiv Srbije u petak na ’Maksimiru’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Trener Kajzerispora nije bio u kombinaciji za sastav protiv Jugoslavije 1999. godine zbog sukoba sa Ćirom Blaževićem, a kaže da se od tada dosta toga promenilo.

"Pritiska je bilo i tada, ali sada je mnogo drugačije, pre svega zato što je reprezentacija Srbije u ono vreme bila mnogo jača. Hrvatska je favorit i biće joj lakše jer ima iskusnije igrače. Treba biti objektivan, Đuričić i Tadić jesu talentovani, ali igraju u Herenvenu i Tventeu, dok su Modrić i Mandžukić igrači Reala i Bajerna. Mislim da je jasno na čijoj strani je prednost“, rekao je Prosinečki.

Pored Mandžukića, selektor Hrvata Igor Štimac u napadu ima još nekoliko opcija dok je po mišljenju Prosinečkog naš nacionalni tim najslabiji u tom segmentu igre.

"Mihajlović nema veliki izbor kada je špic u pitanju i tu je srpski tim tanak. Zadnja linija Hrvatske ima veliko iskustvo, tu su Šimnunić i Ćorluka. Oni kao Olić i Srna ne znaju samo kako da igraju već i kako da pobeđuju velike utakmice. To je kapitalno iskustvo“, dodao je bivši Fudbaler Zvezde koji je pored odbrane pohvalio i napadača Marija Mandžukića.

On je ipak apostrofirao vezistu Real Madrida Luku Modrića kao nekoga ko bi jednim potezom mogao reši utakmicu.

"Modrić je igrač koji je u stanju da reši ovu utakmicu, a pored toga što ima ogroman kvalitet, sada je ušao u formu što su pokazale poslednje utakmice za Real. Ko god iz srpskog tima bude bio njegov direktni rival na terenu, čeka ga izuzetno težak posao jer je Modrić najvažnija i najjača karika hrvatskog tima i čovek od kojeg zavisi igra reprezentacije”, zaključio je Prosinečki dodavši da će se najveća borba voditi između napadača ‘kockastih’ i odbrane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu