Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.03.2013.

09:31

Oven: Gol Argentini promenio život

Majkl Oven je u utorak najavio da će na kraju sezone okončati karijeru, a kao njen ključni momenat istakao je gol protiv Argentine na Mundijalu 1998. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Oven je tada kao 18-godišnjak doneo Englezima prednost 2:1 protiv omraženog rivala na Mundijalu u Francuskoj, ali su "gaučosi" na kraju slavili na penale.

33-godišnji napadač je istakao da taj gol nije promenio njega kao osobu, ali jeste njegov život i uveo ga u svet fudbala.

"Dođete u kuću, za koju mislite da je lepo mirno mesto, a ulica je odjednom krcata paparacima i TV ekipama. Sledećih sedam ili 14 dana to je postalo jedno vrlo užurbano područje. Taj gol protiv Argentine definitivno mi je promenio život. Nije promenio mene kao osobu, ali percepcija spoljnjeg sveta i potražnja koja je nastala za mnom najavila mi je šta me čeka u svetu fudbala. U tom smislu mi je taj gol promenio život", prisetio se Oven.

Oven je postigao nekoliko važnih golova protiv velikih rivala, imao je i het-trik protiv Nemačke, ali je gol protiv Argentine najsvetlija tačka njegove karijere.

"Postići gol u mančesterskom derbiju za pobedu 4:3 je veliki nalet adrenalina, dati dva gola u finalu FA Kupa protiv Arsenala je takođe veliki nalet adrenalina, a i moj het-trk protiv Nemačke je bio poseban. Ali, ako bih morao baš da odaberem jedan gol u celoj karijeri, to bi bio taj pogodak protiv Argentine".



Na njegovu žalost, kao i na žalost svih Engleza, Argentinci su u toj utakmici ipak uspeli da izjednače, a onda su Englezi, kao po običaju, ispali nakon izvođenja penala.

Ovaj karijeru završava kao 33-godišnjak, za razliku od nekih drugi aktera tog legendarnog meča iz Sent Etjena. Asistent pomenutog gola Dejvid Bekam će u aprilu napuniti 38 godina, a i dalje igra aktivno, za Pari Sen Žermen, dok Havijer Zaneti kao 39-godišnjak i dalje predvodi Inter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu