Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.03.2013.

22:21

Kralj: Sve isto kao 1999. godine

Ivica Kralj je bio na golu reprezentacije Jugoslavije na Maksimiru 9. oktobra 1999. godine, kada su tadašnji “plavi” izborili nerešen rezultat (2:2).

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Bivši čuvar mreže nacionalne selekcije se sa radošću seća utakmice iz Zagreba, navodeći da mu se čini da se ponavlja scenario od pre 14 godina.

Bila je to veoma teška utakmica. Čini mi se da su oni samo promenili datum, a da je sve ostalo isto, tenzija, rasprodavanje karata, cela atmosfera. Baš zbog toga mislim da rezultat može biti pozitivan za nas, kako je bilo 1999. godine”, naveo je Kralj.

Reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske sastale su se tada u odlučujućem duelu za plasman na EP 2000. Selekcija Vujadina Boškova smatrana je autsajderom, pošto su “vatreni” uz pun stadion imali i epitet trećeg tima na svetu posle Svetskog prvenstva 1998. u Francuskoj.

Oni su bili veliki favoriti, ali smo i mi imali dobru ekipu, bilo je mnogo iskusnih igrača. Mi smo ušli veoma hrabro u utakmicu, Hrvati su podigli veliku euforiju, naročito posle ranog gola, ali smo smogli snage da se vratimo i dođemo do povoljnog rezultata”, pristio se detalja Ivica Kralj.

Jugoslavija je u 41. minutu prvog poluvremena na Maksimiru ostala bez pomoći Zorana Mirkovića, koji je isključen posle sukoba sa Robertom Jarnijem, ali je uspela da sa igraćem manje stigne do remija.

Batina reakcija i dan danas mi donosi osmeh na lice, zaista je to bila čudna situacija. Nije bilo prijatno igrati sa deset fudbalera, ali je našu ekipu krasila sjajna atmosfera, na muci su se prepoznali junaci, a to će se očekivati i od sadašnjih reprezentativaca".

U sadašnjoj reprezentaciji Srbije preovladavaju mladi igrači, bez prevelikog internacionalnog iskustva, ali legendarni golman smatra da će oni na pravi način uspeti da se izbore sa pritiskom.

Od starijih su tu Kolarov, Stojković, Ivanović i Tošić. Kažem stariji, jer imaju najviše utakmica u dresu Srbije. Mladost ne mora uvek da znači otežavajuću okolnost, ako proradi onaj sportski bezobrazluk možemo i da iznenadimo sve ljude tamo koji misle da će nas lako pobediti”, optimističan je Kralj.

Hrvatska je drugoplasirana na tabeli kvalifikacione grupe A, ima istovetan broj bodova kao Belgija, ali slabiju gol razliku.

Oni su definitivno favoriti, ali mislim da je naša šansa u njihovoj slaboj odbrani. Ne verujem da ćemo igrati napadački, tako da moramo koristiti prilike za kontranapade. Žao mi je što Lazar Marković neće moći da bude u sastavu, njegova brzina bi bila veliki adut”, zaključio je Kralj.

Reprezentativci Srbije Filip Đorđević i Zoran Tošić ranije su izjavili su da u utakmici sa Hrvatskom najveću opasnost predstavljaju Luka Modrić i Mario Mandžukić, dok Neven Subotić navodi da je od rodbine saznao da između Srbije i Hrvatske postoji veliki naboj.

Kakvim sastavima raspolažu selektori, koji su donedavno bili u velikom sukobu, pročitajte u temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu