Nova vest
Fudbal

Subota, 09.02.2013.

17:30

BL: Debakl Borusije, remi Bajera

Bajern Minhen ima idealnu šansu da već posle 21. kola možda potvrdi titulu. Borusija je poražena, a Bajern je remizirao, pa Bavarci mogu da 'pobegnu' na +15.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šampion je poklakao pred do ovog kola neubedljivim Hamburgom sa čak 4:1 na "Vestfalenu", dok je Bajer u finišu meča u Menhengladbahu ostao bez pobede, bilo je 3:3.

Nikola Đurđić nije uspeo da pomogne Grojter Firtu da izbegne poraz od Volfsburga 1:0, dok je minimalnim rezultatom slavio i Hanover nad Hofenhajmom. Golova nije bilo u duelu Ajntrahta i Nirnberga.

Fudbaleri HSV-a ostvarili su drugu pobedu u poslednj tri kola, iznenadili su šampiona na njegovom terenu sa ubedljivih 4:1, za prvi poraz Borusije u poslednjih pet kola.

Domaći tim je poveo u 17. minutu preko Levandovskog, ali je samo minut kasnije Rudnevs izjednačio. Meč je prelomljen polovinom perioda, Hung Min Son je u 26. minutu sjajnim udarcem doneo preokret, da bi samo pet minuta kasnije Levandovski zbog neopreznog starta dobio direktan crveni karton.

HSV je sa igračem manje čuvao prednost do 60. minuta, kada je i on ostao sa desetoricom na terenu, isključen je Bruma. Međutim, umesto da se Borusija vrati, Hamburg je povećao prednost samo dva minuta kasnije novim golom Rudnevsa.

Gosti su se odmah povukli i pojačali odbranu ulaskom Slobodana Rajkovića umesto Van der Varta, da bi u finišu preko Sona potvrdili ubedljivu pobeu.

Meč pun preokreta i sa šest golova viđen je u Menhengladbagu gde je Bajer stigao samo do boda. Štrancl je doneo prednost Borusiji u finišu prvog dela, da bi u 52. minutu izjednačio Sem. Samo pet minuta kasnije De Jong je vratio prednost domaćinu, ali je 120 sekundi kasnije Kisling izjednačio.

Bajer je preuzeo kontrolu i već u 64. minutu golom Šurlea preokrenuo na 3:2. Gosti su čuvali prednost do samog finiša ali nisu izdržali do kraja, u 86. minutu Patrik Herman je doneo bod Menhengladbahu.

Sjajan dan imao je i Verder koji je bio ubedljiv protiv sve lošijeg Štutgarta. Dvostruki strelac bio je Mehmet Ekići, po jedan su dali Aron Hunt i Kevin De Brujn, dok je čast "švabama" spasao Ibrahima Traore.

Bundesliga, 21. kolo:
Dortmund - Hamburger SV 1:4
Levandovski 17 - Rudnevs 18, 62, Son 26, 89
Hanover - Hofenhajm 1:0
Dijuf 8
Menhengladbag - Leverkuzen 3:3
Štrancl 44, De Jong 58, Herman 86 - Sem 52, Kisling 60, Šurle 64
Štutgart - Verder 1:4
Traore 50 - Ekići 34, 74, Hunt 61, De Brujn 91
Grojter Firt - Volfsburg 0:1
Dost 23
Ajntraht - Nirnberg 0:0
18:30 Bajern - Šalke

nedelja:
15:30 Augzburg - Majnc
17:30 Frajburg - Fortuna

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu