Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2012.

11:06

Milan obezbedio igrača za budućnost

Navijači Milana će u budućnosti imati priliku da gledaju jednog od najvećih talenata evropskog i svetskog fudbala, Marokanca Hakima Mastura.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

U pitanju je 14-godišnji fudbaler koji je za ‘rosonere’ stigao iz Ređiana za rekordnih 500.000 evra.

Inter, Real Madrid, Barselona, Juventus i Mančester Siti bili su zainteresovani za dovođenje mladog supertalenta, i sama činjenica da su najveći evropski klubovi pomno pratili njegove igre i napredak stavlja ga u red najvećih budućih zvezda fudbala.

Ekipu sa “San Sira” ovog leta napustio je veliki broj igrača, među kojima su Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva, koji su potpisali za PSŽ, kao i veterani u redovima ‘rosonera’, kao što su Van Bomel, Sedorf, Gatuzo, Nesta i Inzagi.

Ipak, potpredsednik Milana, Adrea Galijani, pokazao je najviše interesovanja za mladog čarobnjaka i za 500.000 evra uspeo da ga dovode u redove milanskog kluba, i tako gradskog rivala, Inter, ostavi praznih šaka. Naime, Mastura je Inter zapazio u trenutku kada je mladi Marokanac napunio 10 godina i potpisao ugovor sa Ređianom. Ipak, zakon nije dozvolio čelnicima ‘neroazura’ da Mastura dovedu u svoje redove dok ne napuni 14 godina. Mladi plejmejker je učestvovao na brojnim turnirima i nastupao u dresu Intera, ali su čelnici Milana bili su konkretniji i tokom jula meseca uspeli da pripreme svu potrebnu papirologiju kako bi potpisali buduću zvezdu fudbala.

Mladi čarobnjak kojeg porede sa Rikelmeom, Zidanom, Snajderom



“Koje su moje najbolje karakteristike? Dribling i kontrola lopte, definitivno. Na terenu radim sve ono što drugi mladi igrači ne rade”, rekao je Mastur u intervjuu za ‘Sky’.

Talenat koji poseduje Marokanca je neverovatan. Način na koji kontroliše loptu u punoj brzini, kao i mogućnost da loptu sačuva od protivničkih fudbalera, stavlja ga u rang sa Huanom Romanom Rikelmeom.

Izbor trikova kojim će prevariti protivničke igrače, kao i način na koji dribla, mnogi bi rekli da je preslikao Zinedina Zidana.

Mastur je kao svoje idole naveo Mesija, Kristijana Ronalda i Nejmara, međutim, njegovi bivši treneri ga najviše porede sa Veslijem Snajderom, najverovatnije zbog sličnosti pozicija na kojim igraju, kao i to da su i jedan i drugi prave ’desetke’ u timu.

Bez obzira na sva poređenja, potrošiti toliki novac na dovođenje mladog igrača nosi sa sobom veliki rizik, međutim, kod ovog transfera se svi slažu. Ovo je bila šansa koju Milan nikako nije smeo da propusti. Ako ništa drugo, bar ne zbog toga što je Inter želeo ovog supertalenta u svojim redovima.

Pogledajte kako mladi čarobnjak barata loptom u utakmici protiv Albinoleafea, koju je Milan dobio sa 7:0. 14-godišnji Mastur je na tom meču postigao dva gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu