Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

19:03

PL: Drama u Londonu

Premijerligaši se vraćaju na terene posle dvonedeljne pauze, rundom bez pravog derbija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Mančester Siti pred sobom ima teško gostovanje u Stouku, dok njihov gradski rival igra sa Viganom, pokretačem serije koja ih je koštala titule proletos.

Arsenal protiv Sautemptona ima priliku da nastavi uspon forme, dok Liverpul gostuje u Sanderlendu u emotivnom trenutku, četiri dana pošto su podaci o Hilzborou postali dostupni javnosti.

Najviše pažnje, logično, privlači gostovanje Čelsija na obližnjem Loftus Roudu, u reprizi opštinskog derbija, koji je prošle godine doneo dva crvena, penal, poraz prvaka Evrope i čuveni rasistički ispad Džona Terija prema Antonu Ferdinandu. Prateća priča je preseljenje Florana Malude u U21 tim (koji u petak uveče igra sa Liverpulom, u derbiju U21 Premijer lige), za koje je Roberto Di Mateo po svojoj tvrdnji dobio podršku igrača.

Ekipe nisu imale previše vremena da se uklope sa pojačanjima, posle napetog poslednjeg dana prelaznog roka, u kojem je potrošeno 110 miliona funti (ukupno je tokom leta zbirni trošak PL klubova bio 490 miliona funti), jer su prvotimci uglavnom ispunjavali reprezentativne dužnosti.

Neki od klubova bili su prilično nezadovoljni učinkom svojih reprezentativaca, pre svega ser Aleks Ferguson, koji je u utorak gledao kako zbog povreda teren napuštaju Šinđi Kagava i Robin van Persi. Ipak, obojica su spremna, a po svemu sudeći među 18 u duelu sa Viganom biće i Daren Flečer, koji je van terena od početka godine zbog bolesti creva.

Vrlo interesantno biće u Stouku, gde dva kluba mogu da predstave popriličan broj pojačanja koja su stigla vrlo kasno – Siti je pre dva petka potrošio skoro 40 miliona funti i doveo čak pet igrača, među kojima se izdvaja Havi Garsija, dok je Stouk kupio Adama i N’Zonzija, a zatim i slobodnog agenta Majkla ovena nekoliko dana po isteku roka.

Poslednje pojačanje u Premijer ligi Jorgos Karagunis biće sigurno na Krejven Kotidžu, ali pitanje je da li može i da igra protiv Vest Broma. Za to vreme će doskorašnji članovi “Kolibaša” Klin Dempsi i Musa Dembele verovatno biti u sastavu Totenhema, koji će u nedeljnom terminu nastupati u Redingu. Ako je verovati menadžeru Anreu Vilas-Boašu, na golu će biti ponovo Bred Fridel, što će sigurno naljutiti već nezadovoljnog Iga Lorisa.

Kolo otvaraju Norič i Vest Hem, dva kluba od kojih se očekuje borba za opstanak, a zatvaraju ga u ponedeljak kandidati za Ligu Evrope Everton i Njukasl.

Četvrto kolo
Norič – Vest Hem subota, 13:45
Arsenal – Sautempton subota, 16:00
Aston Vila – Svonsi subota, 16:00
Fulam – Vest Brom subota, 16:00
Mančester Junajted – Vigan subota, 16:00
QPR – Čelsi subota, 16:00
Stouk – Mančester Siti subota, 16:00
Sanderlend – Liverpul subota, 18:30
Reding – Totenhem nedelja, 17:00
Everton – Njukasl ponedeljak, 21:00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu