Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.08.2012.

19:54

Trumse IL - Partizan (18.30)

Fudbaleri Partizana igraju na severu Norveške sa ekipom Trumsea prvi meč plej of runde kvalifikacija za ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Crno-beli” iza sebe imaju teških mesec dana, tokom kojih su poraženi dva puta od AEL-a, a jednom od Donjeg Srema.

Vladimir Vermezović je na put poveo promenjen tim u odnosu na prethodne mečeve, sa Medom Kamarom i Lolom Smiljanićem, ali bez Vukića, Ostojića, Zabije.

Crno-bela iskustva sa Norvežanima su dobra, Viking iz Stavangera je rutinski izbačen pre tri decenije, a na prvi pogled ni ovog puta beogradski klub ne bi trebalo da ima mnogo problema.

Međutim, vremena su se promenila, Partizanova forma nije dobra, a ni sukob trenera sa Zvonimirom vukićem ne pomaže atmosferi.

Trumse je na svom stadionu navikao da pobeđuje i u domaćoj ligi, ali i u Evropi – dva šampiona kontinenta pala su na Alfhajmu, Crvena zvezda i Čelsi.

Međutim, kao da se vremena menjaju, prošle godine su bolje rezultate ostvarivali na strani, a ovog leta Olimpiji su jedini gol dali tek u produžecima (Mika Kopinen), a Metalurg su dobili u Donjecku, posle 1:1 na dalekom severu.

Ključni igrači Trumsea su češki reprezntativac Ondrašek, naš gastarbajter Aleksandar Prijović i pomenuti kapiten Kopinen. Trumse se prošle sezone borio sa Moldeom za titulu, ove je daleko od samog vrha, ali trenutna deveta pozicija je varljiva – TIL ima meč manje, a ako ga dobije, penje se čak na četvrto mesto.

Aleksandar Prijović je izjavio pred ovaj duel da bi bio zadovoljan pobedom od 2:0.

Vermezović najavljuje da će odluka pasti tek u revanšu, a predsednik kluba Dragan Đurić paralelno sa tim traži pojačanja.

Vermezović je na put poveo 21 igrača:

Golmani – Stojković, Radiša Ilić i Petrović;
Odbrana – Miljković, Volkov, Ivanov, Aksentijević, Stanković, Lazevski;
Vezni red – Medo Kamara, Tomić, Lovre, Ninković, Saša Marković, Saša Ilić, Babović, Jojić i Smiljanić;
Napad – Stefan Šćepović, Mitrović i Lazar Marković.

Meč na stadionu Alfhajm počinje u 18.30. Tekstualni prenos čeka vas na našem sajtu, a utiske iz grada smeštenog severno od polarnog kruga slušajte u četvrtak u emisiji "Sa terena", (Radio B92, 14.30).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu