Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

11:27

Rikelme se oprostio od Boke

Bivši argentinski reprezentativac Huan Roman Rikelme odigrao je u revanšu finala Kupa Libertadores svoju poslednju utakmicu u dresu Boke Juniors.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Boka je u noći između srede i četvrtka izgubila od brazilskog Korintijansa sa 2:0 i ostala bez najvrednijeg trofeja u južnoameričkom klupskom fudbalu.

"Razgovarao sam sa predsednikom i obavestio ga o svojoj odluci. Veoma sam zahvalan svima u klubu. Osećam se ispražnjeno, nemam više šta da pružim ekipi", rekao je 34-godišnji Rikelme.

On je prethodnih pet sezona igrao za tim sa "Bombonjere" i to mu je bio drugi mandat u Boki. Član slavne argentinske ekipe bio je i od 1996. do 2002. godine. Pored Boke, Rikelme je igrao za Barselonu i Viljareal.

"Uvek sam imao sjajan odnos sa Bokom, veliki sam navijač kluba, ali osećam da smo došli do kraja puta", kazao je Rikelme posle poraza od Korintijansa u Sao Paulu.

Nekadašnji reprezentativac "gaučosa" najavio čak i mogućnost da napravi manju pauzu u igračkoj karijeri.

"U ovom trenutku najviše želim da odem i napravim roštilj sa prijateljima i da provedem što više vremena sa porodicom", dodao je Rikelme.

Sjajni vezista priznao je da je iscrpljen od svakodnevnih obaveza koje ima kao profesionalni fudbaler.

"Fudbal mi se trenutno igra samo na konzolama i to sa prijateljima", zaključio je on.

Rikelme je za reprezentaciju Argentine odigrao 51 utakmicu i postigao 17 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu