Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.07.2012.

10:35

Đurovski: Partizan veći od Zvezde

Bivši makedonski fudbaler Milko Đurovski rekao je u intervjuu za “Sportski žurnal” da je Partizan veći klub od Crvene zvezde.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đurovski je tokom igračke karijere branio boje oba ‘večita’ rivala, a u tom intervjuu je izneo niz uvreda na račun kluba za koji je igrao od 1980. do 1986. godine.

Zvezdu samo ime drži da bude druga na tabeli, inače bi potonula do četvrte ili pete pozicije. Ne znam da li joj pomažu sudije, kao nekad, to je porazno za tako veliki klub. Voleo bih da grešim, ali… Partizan će zahvaljujući organizaciji, stručnosti, enegriji, ponovo biti prvak”, rekao je Đurovski.

Istim putem kao Đurovski, samo 20 godina kasnije, pošli su Gabrijel Kordova Kleo i Vladimir Stojković, koji su prvo igrali za Zvezdu, a potom za Partizan, a proslavljeni fudbaler ističe da su oni prešli u veći klub.

Prelazili su iz manje u veću sredinu. Valjda je to logičan korak u karijeri svakog sportiste. Garantujem vam da je u moje vreme oko 70 procenata tadašnjeg tima smatralo Partizan sređenijim, organizovanijim i boljim klubom”, naglasio je Đurovski.

Na pitanje kako onda objašnjava činjenicu da je Zvezda 1991. godine postala šampion Evrope i sveta, Đurovski je rekao:

Zato što je dovela najbolje igrače bivše Jugoslavije, kupovala sa strane i postigla vanredan uspeh. Mada, još 1986. odmah po prelasku, mogao sam na osnovu iskustva da procenim kako je Partizan veći klub. Ispostavilo se kako Zvezdin plan o osvajanju Kupa šampiona nema čvrste temelje, posle tofa nastao je raspad sistema, grcanje u dugovima, porazi u Evropi, dok je Partizan radio temeljno, posvetio se omladinskoj školi in a duge staze to mu se vratilo”, rekao je Đurovski za “Žurnal”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu