Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.05.2012.

16:49

Srbija – Francuska (21.00h)

Reprezentacija Srbije u četvrtak nastavlja turneju po zapadnoj Evropi duelom protiv selekcije Francuske u Remsu (21.00).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon poraza od Španije (2:0) na debiju selektora Siniše Mihajlovića, prethodnih dana reprezentativci su radili u senci izbacivanja Adema Ljajića iz tima.

Ipak, ostali igrači su fokusirani samo na predstojeće utakmice (sa Švedskom u utorak) i napredak igre tima koji se sprema za kvalifikacioni ciklus koji počinje u septembru.

Selektor Mihajlović izvešće na meč sa Francuskom potpuno promenjenu postavu u odnosu na duel sa Španijom.

Za Srbiju će početi: Brkić - Ivanović, Maksimović, Rajković - Ninkov, Fejsa, Matić, Mladenović - Tadić, Janković - Šćepović. To praktično znači da će samo kapiten Ivanović započeti obe prve utakmice u Mihajlovićevoj eri.

Mihajlović je na turneju dugu tri meča (posle Španije i Francuske na red dolaze Šveđani) poveo 31 igrača, a očigledno je da razmatra još desetak trenutno povređenih fudbalera, što ukazuje na to da će u ovih desetak dana samo proveravati na koga može da računa u narednom peirodu.

Srpski selektor je istakao da je cilj da reprezentacija bude spremna do početka kvalifikacija.

"Trener uvek pokušava da igrače uklopi u sistem. Što se tiče odbrane ima neke razlike, što se tiče sredine terena tu nema velike razlike, Kolarov i Basta u klubovima igraju na sredini često. Najteže je uklopiti odbranu, svaka i najmanja nedoumica tu može dovesti do greške. Ali, radimo i očekujem da ćemo do početka kvalifikacija biti spremni".

Mihajlović ističe da je najbitnije pozitivno razmišljanje.

"Niko nije pobedio jer je igrao u ovom ili onom sistemu. Najvažnija je glava, tek posle toga idu trčanje, taktička i tehnička priprema".

Bivši trener Bolonje, Katanije i Fiorentine je istakao da repreznetacija nema mnogo vremena da se pripremi.

"Problem je što imamo malo vremena, a mnogo novih informacija za igrače. Zato će oni dobiti i domaće zadatke, čime ćemo uštedeti na vremenu".

"Neefikasnost je definitivno problem"

Srpski selektor se osvrnuo i na problema sa povredama odbrambenih igrača.

"Nama u odbrani nedostaju Biševac, Luković i Nastasić. To jeste problem, tu je najviše posla ali i najviše povreda. U ovom momentu je važno da vidimo gde smo i šta smo , hoćemo da igramo sa reprezentacijama koje su jake, da vidim sve igrače a posle ćemo se uigravati. Pored utakmice za to postoje i treninzi".

Mihajlović je pohvalio i francuskog selektora Lorana Blana.

"Blan je bio veliki igrač, odličan je i selektor, to što je uspeo da uradi sa Francuskom je dokaz njegovog kvaliteta, ali su i Francuzi jaka ekipa, ne tako davno bili su prvaci Evrope i sveta, sada na EP idu sa velikim ambicijama. Ima naravno i njegovog udela puno, imao je vremena, već dugo je selektor i sada se vide i plodovi njegovog rada".

U timu Srbije će na meču sa Francuskom biti nekoliko debitanata.

"Ima dosta debitanata, mi volimo fudbal, ali nije svejedno Maksimoviću, Šćepoviću ili Tadiću kada je sa druge strane Benzema, Riberi ili Nasri. Međutim, upravo tome i služe ovakve utakmice, da vidimo gde smo u odnosu na njih", rekao je Mihajlović, pre nego što se osvrnuo na najveću boljku našeg tim

"Neefikasnost je definitivno problem, ako hoćeš da pobediš, moraš da daš gol više. Dali smo 3 gola na sedam utakmica. Optimista sam, jer imamo niz igrača sa potencijalom i velikim talentom - braća Šćepović, Janković, Tošić, Marković, još kada im se pridruže Sulejmani, oba Lazovića... nemaju iskustvo, ali ako budu dobro radili, ako im pomognemo da izrastu, ne bi trebalo da bude problema sa efikasnošću. Ne vidim u drugim reprezentacijama, osim u onim najboljim da imaju neke čudesne napadače."

Kolarov: Francuska je jaka reprezentacija

Levi bek Mančester sitija i reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov istakao je da Francuska ima odlične fudbalere.

"Ovo je jaka reprezentacija, ima mlade igrače, ali sa mnogo iskustva, jer igraju u dobrim timovima. Sa mnom u ekipi igraju Samir Nasri i Gael Kliši. To su odlični fudbaleri, ali se nadam da se u četvrtak neće istaći".

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović smatra da utakmice sa jakim protivnicima pomažu srpskom timu.

"Francuzi su tim koji u svako takmičenje ulazi da bi ga osvojila. Mi radimo, a mislim da nam mečevi sa ovakvim timovima mnogo znače".

Iskusni Branislav Ivanović je poručio svojim mlađim saigračima u reprezentaciji da uživaju u utakmici.

"Uvek je lepo podržati mlade igrače na početku karijere. Grč je normalna stvar, ali je normalno i prevazići ga. Poručujem im da uživaju, da pokušaju da se pokažu u najboljem svetlu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu