Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.05.2012.

19:24

Operski pevač iz BiH: Oda Junajtedu

Mančester Junajted će verovatno završiti ovu sezonu samo sa trofejom u Komjuniti šildu, ali ne ostaje bez navijačke podrške.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od poznatih ljubitelja Crvenih đavola iz Bosne i Hercegovine učinio je nešto nesvakidašnje – napravio je pesmu posvećenu klubu.

Ne mislimo na uobičajenu navijačku pesmu – Mario Zovko je poznati operski pevač iz Mostara, a pesmu omiljenom klubu kompletno je orkestrirao i otpevao svojim moćnim basom.

Zovko, koji po sopstvenoj priči klub prati već 17 godina, je pesmu u ponedeljak postavio na svoj Youtube profil, gde je opisao i kako i zašto je pesma nastala pre dve godine, kao i kako je snimana u poslednjih mesec dana.

"Posvećujem ovu pesmu svom voljenom Mančester Junajtedu i svim ljubiteljima njegovog slavnog imena. Uložio sam u nju mesec dana rada i uživao sam u svakoj sekundi. Tekst i muzika izašli su iz mog srca, muzička produkcija i aranžman iz moje duše, a glas iz celog mog bića. Uživajte :)”, piše na Zovkovom YT profilu, na kojem je objavljen i kompletan tekst.

Junajted je izuzetno popularan širom sveta, a procenjenih preko 360 miliona navijača na planeti stavlja ih na ubedljivo prvo mesto u svetskom sportu.

I u ovim krajevima popularnost Crvenih đavola je velika, još od doba Bazbijevih beba i minhenske tragedije.

U nekoj vrsti istraživanja na našem sajtu, putem prijava učesnika Fantasy Premijer lige, oko 30 posto lokalnih navijača engleskih klubova podržava Junajted, znatno iznad trija pratilaca (Liverpul, Arsenal i Čelsi su, tim redom, na 16-18 posto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu