Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.05.2012.

15:06

Jedan je Havijer Zaneti...

Fudbaleri Intera su u nedelju uveče pobedili gradskog rivala Milan sa 4:2, a kapiten Intera Havijer Zaneti je odigrao 794. utakmicu u dresu "nero-azura".

Izvor:

Autor:

Default images

Posle poraza Milana Juventus je postao šampion Italije, a junak pobede u derbiju "Dela Madonina" bio je trostruki strelac Dijego Milito.

Ipak najveći argentinski fudbaler koji je igrao u Interu je svakako 38-godišnji Havijer Zaneti. On je u utakmici sa Milanomspektakularno pretrčao nekoliko fudbalera Milana i stigao od svog do protivničkog šesnaesterca.

Zaneti je u odigrao svoju 567. utakmicu (12 golova) u Seriji A i na večnoj listi po broju nastupa u Kalču je četvrti iza Paola Maldinija, Đanluke Paljuke i Dina Zofa. Argentinac je sa Interom pet puta bio prvak Italije, četiri puta je osvajao Kup i Superkup Italije, a 2010. godine je postao i prvak Evrope.



Kapiten Intera će 10. avgusta napuniti 39. godina. U dresu reprezentacije Argentine je na 145 utakmice postigao 15 golova. Dijego Maradona ga nije "vodio" na Mundijal u Južnoj Africi pre dve godine, ali je on posle Mundijala zabeležio još sedam nastupa za nacionalni tim svoje zemlje.

Havijer Zaneti je poznat i kao igrač koji se gotovo nikad ne povređuje i ne dobija žute kartone. Kapiten Intera je već 13 sezona, od 29. avgusta 1999. godine.

Zaneti je 2009. godine odigrao sve prvensvene utakmice Intera, od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka (38 utakmica - 3420 minuta). Takođe, Zaneti je od 25. oktobra 2006. godine do 3. aprila 2010. godine odigrao sve ligaške utakmice Intera, a utakmicu sa Bolonjom, 3. aprila 2010. je morao da propusti zbog parnih žutih kartona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu