Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.04.2012.

22:49

Kalčo: Del Pjero vratio Juve na vrh

Fudbaleri Juventusa pobedili su u derbiju 32. kola Serije A Lacio 2:1 i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Konačno je do pobede stigao i Inter koji je sa 2:1 savladao Sijenu, a sigurna je bila Roma koji je u jednom od derbija kola dobila Udineze 3:1.

Razočarao je Napoli neočekivanim porazom od Atalante 3:0 u Napulju, Leče je posle preokreta savladalo Kataniju 2:1 u gostima, dok je Parma dobila Novaru 2:0. Đenoa i Čezena su igrali 1:1, a golova nije bilo samo u duelu Fiorentine i Palerma.

Osam minuta delilo je Milan od povratka na prvo mesto u Kalču, ali je iskusni Alesandro Del Pjero vratio Juventusu pol poziciju pred finiš borbe za titulu. Juventus je u derbiju kola protiv Lacija poveo u 30. minutu preko Pepea, ali je u finišu poluvremena izjednalio Mauri. Ipak, golom legende kluba "Stara dama" ponovo ima bod više od "rosonera".

Poraz Lacija nije iskoristio Udineze, ali jeste Roma koje je nadigrala goste sa "Friolija" i jednim tako dvostruku profitirala te se uključila u borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Osvaldo je u osmom minutu doneo prednost "vučici", ali je izjednačio Fernandes u finišu poluvremena.

Usledila je velika borba u drugom poluvremenu, a prevagu je, kao i u Torinu, napravila još jedna legenda italijanskog fudbala, Frančesko Toti. On je četiri minute pre kraja pogodio za 2:1, da bi u nadoknadi vremena Markino potvrdiio pobedu Rimljana.

Sijena je već u šestom minutu povela u Milanu protiv Intera, ali je ekipa Dejana Stankovića uspela da preokrene i drugom pobedom u tri kola stigne do sedmog mesta i borbe za Ligu Evrope. Velika tri boda "neroazurima" doneo je Dijego Milito golovima u 42. i 81. minutu iz penala. Pobedu je mogao da uveća Dejan Stanković, koji nije iskoristio dobru šansu u finišu meča.

Na ruku Interu išla je i pobeda Atalante u Napulju. Gosti iz Bergama su poveli protiv Napolija preko Bonaventure u 10. minutu, ali je Laveci četiri minute kasnije najavio očekivani preokret. Ipak, on se nije dogodio, gosti su odigrali sjajno i preko Belinija i Karmone slavili 3:1. Time je Atalanta pobegla šest bodova od zone ispadanja.

Serija A, 32. kolo:
Roma – Udineze 3:1
Osvaldo 8, Toti 86, Markinjo 90 – Fernandes 43
Katanija – Leče 1:2
Bergezio 52 – Korvia 88, Di Mikele 90
Đenoa – Čezena 1:1
Rosi 41 – Mutu 76
Inter – Sijena 1:1
Milito 42, 81p – D'Agostino 6
Juventus – Lacio 2:1
Pepe 30, Del Pjero 82 – Mauri 45
Napoli – Atalanta 1:3
Laveci 14 – Bonaventura 10, Belini 58, Karmona 68
Parma – Novara 2:0
Đovinko 27, Džonatan 40
Fiorentina - Palermo 0:0

četvrtak:
Bolonja - Kaljari

utorak:
Kjevo - Milan 0:1
Muntari 8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve