Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2012.

14:18

Uskoro hapšenja zbog nameštanja

Generalni sekretar Međunarodnog udruženja fudbalskih profesionalaca Teo van Segelen kaže da u Srbiji i Hrvatskoj slede velika hapšenja zbog nameštanja utakmica.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

On je u intervjuu za sajt "insideworldfootball" istakao da se utakmice nameštaju u celoj istočnoj Evropi i da za to ima potvrdu od samih igrača.

"Klubovi iz Srbije i Hrvatske, ali i iz drugih istočnoevropskih država nameštaju utakmice. To traje već dugo i veoma skoro očekujem hapšenja", rekao je Van Segelen.

Prema njegovim rečima u pojedinim ligama istočne Evrope klubovi unapred znaju ko će biti prvi, ko drugi, a ko treći.

"Za posledicu takvog stanja imamo situaciju da mnogi mladi igrači koji pređu na zapad za velike pare uopšte nisu tako dobri kao što se mislilo. Taj problem je ogroman i ne mogu da ga spreče vlade i policije, nego i ljudi iz fudbala moraju da preuzmu odgovornost".

FIFPro je i nedavno upozorio na nepravilnosti u srpskom fudbalu, o korupciji je otvoreno pričao bivši igrač čačanskog Borca Dragiša Pejović, posle čega ga je Fudbalski savez Srbije suspendovao na šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu