Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

08:18

Blater uputio reči podrške Muambi

Predsednik FIFA Sep Blater priključio se globalnoj podršci igraču Boltona Patrisu Muambi, koji se nalazi u kritičnom stanju u londonskoj bolnici.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Muambi je život ugrožen posle srčanog udara pretrpljenog za vreme utakmice FA kupa protiv Totenhema u subotu.

Blater je uputio pismo predsedniku Boltona Filu Gertsajdu sa porukom i željom da fudbaler smogne snage da nastavi da se bori do oporavka.

Trenuci kao što je ovaj pokazuju šta je zaista važno u životu, a takođe ilustruju veliku solidarnost u nevolji koja postoji između navijača. Misli i molitve fudbalske porodice su sa Fabrisovom porodicom, klubom i svima koji ga vole u ovom teškom trenutku”, poručio je predsednik FIFA.

Zabrinutost postoji i u Muambinoj domovini Kongu, odakle je sa porodicom pobegao u Englesku 1999. godine zbog građanskog rata.

“Mi smo sa njim u srcu i molimo se za njegovo zdravlje. Muamba je poreklom iz Konga i naša zemlja je ponosna što naš fudbaler igra u inostranoj ligi”, izjavio je predsednik Fudbalske federacije te afričke države Omari Selemani.

Dva dana pošto je kolabirao na utakmici engleskog FA kupa zbog srčanog udara Muambina zdravstvena siruacija na intenzivnoj nezi londonske klinike je poboljšana. Međutim, on je i dalje u kritičnom stanju i dugoročna prognoza u vezi njegovog oporavka još je neizvesna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve