Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2012.

14:44

Milivojević: "Debi na 100. derbiju"

Prvotimac Crvene zvezde Luka Milivojević izjavio je za sajt ’redstarbelgrade.info’ da je od malih nogu išao na utakmice sadašnjeg kluba.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Bivši fudbaler Rada dodao je da je prvi ’večiti derbi’ kojem je prisustvovao bio 100. derbi kada ga je otac kao trogodišnjaka odveo na sever.

„Jeste, taj derbi sam gledao kao trogodišnjak, tad je Zvezda pobedila 2-1. Otac me je vodio na Sever. Iz priče oca, to je bilo neverovatno pošto je Sever bio pun sedam sati pre utakmice.“

„Kad smo dolazili na stadion, policajac ga je pitao: Gde ćeš s tim detetom? Rekao mu je da ide na utakmicu i da on vodi računa o meni, a išao je sa dosta prijatelja. Kako je utakmica tekla, išao sam od jednog do drugog, svi su me držali na ramenima. U jednom trenutku je kamera zumirala Sever i našao sam se u kadru, ne znam da li i dalje postoji taj snimak. Bio je i jedan snimak, ne znam da li i dalje postoji, bila je utakmica u gostima koju sam gledao kod kuće, pa sam obukao dres, navukao štucne i obuo kopačke i tako navijao ispred televizora. Ne sećam se toga najbolje, sećam se snimka ali i tad sam bio dosta mali. Šta ću, Zvezdaš sam od malih nogu i koliko volim Zvezdu ne mogu da opišem.“

Milivojević je ove zime stigao u klub iz Ljutice Bogdana zajedno sa još nekoliko veoma talantovanih fudbalera. Prema njegovim rečima dva puta je ranije bio blizu prelaska među crveno-bele.

"Dva puta je trebalo da pređem u Zvezdu pre ovoga. Da sam tad prešao ko zna šta bi se desilo. Ipak je moj otac išao na sastanke, dosta je prošao u životu i iskusniji je, iz razgovora sa ljudima iz tadašnjeg rukovodstva je zaključio da tada za mene nije bio toliko potreban jer se ljudi u klubu nisu posvećivali dovoljno deci. Bilo je samo 'hajde pređi pa šta bude'. I sa neke ljudske strane kad dovedeš igrača, još u mlađem uzrastu, treba mu obezbediti gde će da boravi, da se hrani, stvari koji prate fudbalsku stranu. On je tada rekao 'da ovo nije naša Zvezda da još nije vreme', ja sam plakao ali šta da se radi. Treća sreća, sad je sigurno najbolji momenat za mene i Zvezdu."

Koliko je Milivojeviću značio prelazak u Crvenu zvezdu pokazuje i način na koji je proslavio taj čin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu