Nova vest
Fudbal

Petak, 17.02.2012.

10:25

Siti prijavio Porto zbog rasizma

Mančester Siti obavestio je delegata UEFA na meču sa Portom da ima nameru da uputi žalbu zbog vređanja na rasnoj osnovi koje su pretrpeli njihovi igrači.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Siti je u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope slavio u Portugalu sa 2:1, a napadač ’građana’ Mario Baloteli posle meča je rekao da je on prvi bio na meti uvreda, dok je sve to potvrdio Jaja Ture.

Iako menadžer Roberto Manćini nije čuo o kakvim uvredama je reč, Baloteli je klub obavestio da su mu tokom utakmice u Portu bile upućene pogrdne pesme. Potom su se pojavile informacije da su navijači na tribinama oponašali zvuk majmuna.

Nisam ništa čuo jer sam se koncentrisao na utakmicu. Ne znam šta se to desilo“, rekao je Manćini.

Ture je u intervjuu za Skaj Sports potvrdio da je čuo neke povike sa tribina, kao i da svi igrači baš zato vole Premijer ligu jer se tako nešto nikada ne dešava u Engleskoj.

Možda ljudi u stranim zemljama ne očekuju tamnopute igrače. Mislim da će u budućnosti sve biti u redu, promeniće mišljenje i igra će biti otvorenija. Fudbal je fudbal i navijači dolaze na utakmice da uživaju, ne žele da vide ovakve stvari. Mario sada može da se kontroliše u takvim situacijama i to je veoma važno za klub“, rekao je Ture.

Revanš meč između Sitija i Porta igra se naredne srede u Mančesteru, uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu