Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.02.2012.

12:07

LŠ: Milan za prekid crne serije

U sredu se u okviru osmine finala Lige šampiona u Milanu sastaju Milan i Arsenal. Milanezi u tom meču traže prekid "crne" serije protiv engleskih klubova u LŠ.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Počelo je upravo sa Arsenalom u osmini finala u sezoni 2007-2008. Londonski klub je prošao dalje posle remija u Milanu 0:0 i pobede u Londonu 2:0.

Kuriozitet ovog meča je što će on biti drugi oproštaj Tjerija Anrija od dresa Arsenala. Nakon meča na "San Siru" Francuz će se vratiti u SAD.

Golove su postigli Fabregas i Adebajor, koji više nisu u Arsenalu. Crna serija sa engleskim timovima se nastavila, takođe u osmini finala sa Mančesterom u sezoni 2009-10.

Junajted je u Milanu slavio sa 3:2, a u Mančesteru sa ogromnih 4:0. Posrtanje Italijana u osmini finala nastavilo se naredne sezone, u duelu sa Totenhemom.

"Spursi" su slavili golom Krauča u Milanu, u Londonu nije bilo golova. Upravo zbog toga u Milanu žele da se ta serija prekine.

"Mala greška može značiti poraz u tom meču. Arsenal je sjajn tim, ne bih nikoga izdvajao. Moramo da obratimo pažnju na sve njihove igrače. Van Persi i Anri bi mogli da odluče taj meč. Ne znam da li ću moći da zaustavim Holanđanina, videćemo", rekao je Brazilac Tijago Silva.

Zbog brojnih povreda u Milanu ne mogu da računaju na Marija Jepesa, Akvilanija, Kevina Prinsa Boatenga, Pata, Merkela, Nestu i Kristijana Abijatija.

Arsenal je bio prvi engleski klub koji je naneo poraz Milanu na domaćem terenu. Na 11 mečeva pre toga Milan je imao sedam pobeda i četiri nerešena rezultata, uključujući i trijumf nad Arsenalom od 2:0 u Kupu Uefa 1995. godine.

Arsenal je pobedio na sedam od osam takvih mečeva, najsvežiji je trijumf nad Udinezeom od ukupnih 3:1.

“Tobdžije” su na poslednjih šest gostovanja u Italiji slavili. Na 27 mečeva sa Italijanima imaju 13 pobeda, osam nerešenih i šest poraza.

Arsenal neće moći da računa na Mertesakera, koji se teže povredio na meču sa Sanderlendom.

U drugom meču dana Benfika gostuje Zenitu iz Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu