Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.02.2012.

09:35

Kapelo: “Ništa neću reći”

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo rekao je da ne želi da komentariše odluku da podnese ostavku na mesto selektora Engleske.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Odmah pošto je objaviljeno da je Kapelo napustio klupu ‘gordog albiona’, pojedini italijanski mediji preneli su njegovu izjavu u kojoj kaže da je Fudbalska asocijacija Engleske povredila njegov autoritet i vređala ga, ali je Italijan to demantovao.

Napuštam Englesku i neću više ništa reći”, rekao je Kapelo.

Izjave koje su se pojavile u italijanskim medijima u potpunoj suprotnosti su sa saopštenjem FA, u kojoj prvi čovek engleskog fudbala Dejvid Bernštajn u prvi plan ističe Kapelovo dostojanstvo.

Voleo bih da naglasim da se tokom sastanka, ali i sve vreme dok je bio selektor Engleske, Fabio Kapelo ponašao veoma profesionalno”, rekao je Bernštajn.

U izjavi koju su objavili italijanski mediji, Kapelu je između ostalog pripisano i ovo:

Ne razumem mnogo hvaljeni anglo-saksonski smisao za pravdu, jer oni prvi tvrde da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Nikada nisam tolerisao mešanje u posao, tako da mi je bilo lako da to uočim i donesem odluku da odem”.

Kapelo je na klupi Engleske 2008. godine zamenio Stivena Meklarena, ali nije ispunio očekivanja, pošto je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi jedva prošao u drugi krug, a zatim ispao od Nemačke. Ipak, Engleska se potom direktno plasirala na Evropsko prvenstvo, ali se već dugo spekulisalo o njegovom odlasku.

Kao glavni kandidat da zameni Kapela poslednjih dana pominje se menadžer Totenhema Hari Rednap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve